Londonas uzbrukumā vainotais autovadītājs jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Autovadītājs, kurš šorīt Londonā tīši ietriecās barjerās pie parlamenta ēkas, jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā, taču viņa līdz šim izdarītie pārkāpumi nav saistīti ar terorismu, ziņo britu sabiedriskā raidorganizācija BBC. 

Aizturētais vīrietis incidenta brīdī mašīnā bijis viens, un nekādi ieroči viņa vadītajā transportlīdzeklī nav atrasti, norāda policija. 

Lielbritānijas drošības ministrs Bens Voless informēja raidorganizāciju BBC, ka aizturētais vīrietis ir brits ar cittautības izcelsmi. 

Aizturētā vīrieša personība vēl tiek skaidrota.

Britu premjerministre Terēza Meja, kura tāpat kā daudzi citi parlamentārieši šobrīd atrodas atvaļinājumā, pēc incidenta nāca klajā ar aicinājumu britiem «būt piesardzīgiem, bet turpināt savu ikdienas ritējumu kā ierasts». 

Kā ziņots iepriekš, šorīt Londonā barjerās pie parlamenta ēkas ietriecās automašīna, ievainojot trīs cilvēkus.

Automašīnas vadītājs tika aizturēts uzreiz pēc incidenta, kas notika plkst. 9.37 pēc Latvijas laika, un viņš tiek turēts aizdomās par terorismu.

Ātrās palīdzības dienests vēsta, ka slimnīcā nogādāti divi cietušie, no kuriem viens guvis nopietnus ievainojumus, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Trešajam cietušajam medicīniskā palīdzība sniegta notikuma vietā.

Notikušā izmeklēšanu pārņēmusi Skotlendjarda pretterorisma vienība, taču pārbaudītas tiek arī citas versijas.

Britu sabiedriskās raidorganizācijas BBC darbinieks, kas redzējis notikušo, pastāstījis, ka sudrabkrāsas vieglā automašīna «Ford Fiesta» sākotnēji iebraukusi pretējā kustības joslā un ietriekusies velosipēdistos, kas stāvējuši pie sarkanās gaismas.

Pēc tam automašīna atgriezusies pareizajā kustības joslā un, līdz maksimumam palielinot ātrumu, ietriekusies barjerā.

Cita aculieciniece raidorganizācijai BBC sacīja, ka, pēc redzētā spriežot, automašīnas vadītājs tīšām ietriecies barjerās, pa ceļam uztriecoties virsū velosipēdistiem.

«Tas izskatījās ar nodomu - automašīna brauca ātri un virsū barjerām. (..) Es gāju pa ielas otru pusi. Dzirdēju troksni, un kāds kliedza. Pagriezos un ieraudzīju sudrabkrāsas automašīnu ļoti ātri braucam tuvu margām, iespējams, uz ietves,» sacīja aculieciniece.

Aizturētais automašīnas vadītājs ir 29 gadus vecs vīrietis.

Pretterorisma nodaļas vadītājs Neils Basu žurnālistiem pavēstījis, ka aizdomās turamais atsakās sadarboties. 

Basu norāda, ka, ņemot vērā gan incidenta vietu un veidu, gan faktu, ka notikušais izskatās pēc apzinātas rīcības, policija šo gadījumu uzskata par teroraktu. 

Basu piebilda, ka aizturētais vīrietis šobrīd ir vienīgais aizdomās turamais. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu