“Melnās atraitnes” sākušas migrēt uz ziemeļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Klimata izmaiņu dēļ, laikapstākļiem kļūstot siltākiem, “melnās atraitnes” jeb zirnekļu sugas “Lathrodectes tredecimguttatus” pārstāvji sākuši migrāciju ziemeļu virzienā.

Šie zirnekļi ir bēdīgi slaveni ar nāvējošo indi, ko tie izdala. Tā ir 15 reizes stiprāka par klaburčūskas indi. “Melnās atraitnes” kodiens var izraisīt niezi, sāpes un diafragmas paralīzi, kas apgrūtina elpošanu.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “PLOS One”, rakstīts, ka pēdējo 60 gadu laikā šie indīgie zirnekļi pārvietojušies 50 kilometrus uz Kanādas dienvidiem. Zinātnieki uzskata, ka zirnekļu migrācija notiek klimata izmaiņu dēļ.

Foto: Wang Y/PLOS One

Lai novērotu zirnekļu izplatību un migrāciju, pētnieki izmantoja zirnekļu entuziastu un citu cilvēku sniegto informāciju par to, kur šie zirnekļi ir redzēti. Pētnieki cer, ka šādā veidā izdosies pētīt arī citu sugu migrācijas virzienus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu