Ziemeļkorejas diktatora pusbrāļa slepkavība: Pietiekami daudz pierādījumu, lai divas sievietes tiktu notiesātas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ir pietiekami daudz pierādījumu, lai divas sievietes, kas apsūdzētas Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama noslepkavošanā Malaizijā pagājušajā gadā, tiktu atzītas par vainīgām un notiesātas, paziņojis Malaizijas tiesas tiesnesis.

Indonēziete Siti Aisja un vjetnamiete Doana Thi Huonga tiek apsūdzētas Kima Čennama nogalināšanā, ieziežot viņam sejā indīgo vielu VX, vēsta aģentūra BBC.

Foto: AFP/SCANPIX

Kā iepriekš vēstīja LETA, Kims Čennams tika noslepkavots Kualalumpuras lidostā 13.februārī, un abas sievietes tika aizturētas dažas dienas pēc slepkavības.

Abas sievietes savu vainu slepkavībā noliegušas, skaidrojot, ka viņas ar viltu pārliecinātas, ka piedalās izjokošanā televīzijas realitātes šovā.

Tomēr Malaizijas tiesas tiesnesis ceturtdien paziņoja, ka ir savākts pietiekami daudz pierādījumu, kas liecina, ka abas sievietes ir zinājušas, ko viņas dara. Ja abas sievietes tiks atzītas par vainīgām, viņām var tikt piemērots arī nāvessods.

Saistībā ar šo lietu Malaizija joprojām meklē četrus ziemeļkorejiešus.

Malaizijas varasiestādes uzskata, ka indi slepkavības īstenotājām iedevuši ziemeļkorejieši.

Kims Čennams mira aptuveni 20 minūtes pēc uzbrukuma ceļā uz slimnīcu.

Kā ziņoja LETA, Kims Čennams bija pazīstams kā reformu aizstāvis. Reiz kādam Japānas laikrakstam viņš sacīja, ka neatbalsta varas mantošanu pa dinastijas līniju. Kima lieta ir pirmais tik prominenta ziemeļkorejieša nāves gadījums kopš 2013.gada decembra, kad Ziemeļkorejā ar nāvi tika sodīts diktatora tēvocis Čans Sonthēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu