Liela interese par Rīgas svētkos apskatāmajiem senajiem spēkratiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīdzinieki un pilsētas viesi sestdien izrādīja lielu interesi par vairāk nekā 100 senajiem spēkratiem, kas bija apskatāmi Rīgas svētku pasākuma laikā. Tūkstošiem interesantu apmeklēja seno spēkratu salidojumu "Rīga Retro 2018", kura fināls noslēdzās netālu no Kongresa nama.

Iedzīvotājiem bija iespēja apskatīt vairāk nekā 90 automašīnas un ap desmit motocikliem. Dažāda gada gājuma cilvēki izmantoja iespēju iemūžināt sevi fotogrāfijas kopā ar senajiem automobiļiem, tāpat tika izrādīta interese par mašīnu motoriem.

Klātesošajiem bija iespēja apskatīt gan mašīnas ar atbīdāmajiem jumtiem, gan dažus militāros transportlīdzekļus, gan padomju laika milicijas automašīnu.

Pašlaik visas automašīnas jau ir devušās projām un aizbraukšanas laikā tās pierūcināja tuvējo Rīgas centru, kamēr iedzīvotāji šos transportlīdzekļus pavadīja ar roku mājieniem.

Kā ziņots, ikgadējais Latvijas Antīko automobiļu kluba seno spēkratu salidojums "Rīga Retro 2018" sestdien sākās Rīgas Motormuzejā. Tajā piedalījās dažāda veida un stila senie spēkrati, sākot no pavisam agrīniem 20.gadsimta 20.gadu paraugiem līdz 1980.gadu "Youngtimer" klases spēkratiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu