Indonēzijas Lombokas salu satricina vēl spēcīgāks pazemes grūdiens

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

​Jauna, spēcīgāka zemestrīce svētdienas vakarā satricinājusi Indonēzijas Lombokas salu, kur pirms divām nedēļām septiņas magnitūdas stiprā pazemes grūdienā gāja bojā 460 cilvēki, bet svētdien 6,3 magnitūdas stipra zemestrīce izraisīja zemes nogruvumus Rindžani vulkāna nogāzē un paniku tuvējos ciemos.

Saskaņā ar ASV Ģeoloģijas dienesta mērījumiem jaunās zemestrīces stiprums bijis 6,9 magnitūdas un tās hipocentrs atradies 20 kilometru dziļumā aptuveni piecus kilometrus no Belantingas pilsētas salas austrumos. Cunami trauksme saistībā ar jauno zemestrīci nav izsludināta.

Pirmajā pazemes grūdienā svētdien cieta aptuveni simts ēkas, īpaši tādas, kam postījumus jau bija nodarījusi iepriekšējā zemestrīce. Tā hipocentrs atradās aptuveni tai pašā apvidū, bet vēl seklāk - tikai septiņu kilometru dziļumā.

Stiprā zemestrīcē, kas tūristu iecienīto Lombokas salu satricināja 5.augustā, cieta desmitiem tūkstošiem māju un vairākiem tūkstošiem cilvēku nācās meklēt jaunu pajumti.

Rindžani vulkāns ir otrs augstākais vulkāns Indonēzijā un iecienīta tūristu apskates vieta. Jūlija nogalē zemestrīce tā apkaimē prasīja 16 cilvēku dzīvības un izraisīja zemes un akmeņu nogruvumus nogruvumus, uz laiku atgriežot no ārpasaules simtiem tūristu. Kopš tā laika apmeklētājiem šai rajonā slēgtas visas pārgājienu takas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu