Trampa advokāts: Patiesība nav patiesība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalda Trampa advokāts Rudijs Džuliani
Donalda Trampa advokāts Rudijs Džuliani Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa advokāts Rūdijs Džuliāni kārtējo reizi radījis neizpratni ar saviem izteikumiem, šoreiz televīzijas intervijas laikā paziņojot, ka patiesība neesot patiesība, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Sniedzot interviju ASV televīzijas kanālam NBC, Džuliāni apgalvoja, ka Trampam nevajadzētu liecināt lietā par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, jo viņš tādējādi varētu “iemānīts nepatiesas liecības sniegšanā”.

“Kad jūs man sakāt, ka viņam [Trampam] vajadzētu liecināt, jo viņš taču teiks patiesību un tāpēc viņam nav par ko satraukties, tas ir muļķīgi, jo tā ir kāda versija par patiesību, nevis patiesība,” norādīja Džuliāni.

Televīzijas kanāla NBC raidījuma “Meet the Press” vadītājs Čaks Tods uz šo Džuliāni izteikumu paziņoja, ka patiesība esot patiesība.

Džuliāni gan šādam izteikumam nepiekrita, norādot, ka lietā par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās 2016.gadā esot divas konkurējošas notikumu versijas.

“Patiesība nav patiesība,” norādīja ASV prezidenta advokāts.

Džuliāni pretrunīgais izteikums nav pirmā reize, kad Trampa palīgi izvirza neviennozīmīgas versijas par faktiem.

Pagājušā gada janvārī Trampa padomniece Kelienna Konveja, viesojoties raidījumā “Meet the Press”, izmantoja vārdkopu "alternatīvie fakti", cenšoties attaisnot Baltā nama preses sekretāra nepatiesos apgalvojumus par rekordlielo pūli Trampa inaugurācijā.

Uz šo Konvejas izteikumu Tods atbildēja, ka alternatīvie fakti neesot nekādi fakti, bet gan nepatiesība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu