Kononovs: visu lietu pret mani safabricēja SAB (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Visu krimināllietu pret mani safabricēja Satversmes aizsardzības birojs (SAB)," šodien pēc sprieduma noklausīšanās žurnālistiem tiesas zālē paziņoja nelikumīgā šaujamieroča iegādē apsūdzētais Raitis Kononovs.

"Kā nošāva [VID Ludzas rajona nodaļas priekšnieku Vjačeslavu] Liscovu, tā uzreiz parādījās liecinieki. Visi liecinieki nāk tikai un vienīgi no SAB, policija un prokuratūra neko nemeklēja," savu viedokli pauda Kononovs. Jautāts, kādēļ tad SAB vajadzētu "uztaisīt" viņam krimināllietu, Kononovs izteica varbūtību, ka viņš "šķērsojis SAB biznesa intereses". Tiesājamais neatklāja, kādas tieši, taču paziņoja, ka "visu kontrabandu Latvijā piesedz SAB". "Kā Liscovs sāka kaut ko meklēt, viņu nošāva," savu versiju stāstīja Kononovs. Tiesājamais ir pārliecināts, ka līdzapsūdzētais Vjačeslavs Karpovs ir piespiests runāt pret viņu, jo "agrāk viņš tāds nebija". Savukārt par liecinieku Konstantīnu Ņikuļinu Kononova rīcībā esot informācija, ka viņš piekritis liecināt pret Kononovu, ja varas iestādes viņam "atlaidīs" OMON lietu, iedos jaunu pasi, naudu un pašu aizsūtīs uz ārzemēm. "Noteikti spriedumu pārsūdzēšu, es neesmu nekādas pistoles pircis un neesmu neko šāvis," uzsvēra Kononovs. Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa šodien Kononovam piesprieda brīvības atņemšanu uz trim gadiem. Tiesa attaisnoja Kononovu epizodē par Ludzas rajona Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieka Vjačeslava Liscova slepkavības ieroča iegādāšanos un tālāku realizēšanu. Karpovam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu