"Google" bloķē Irānas dezinformācijas kampaņas kontus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV interneta tehnoloģiju kompānija "Google" ceturtdien paziņoja, ka ir bloķējusi "YouTube" kanālus un citus kontus dezinformācijas kampaņai, kura ir saistīta ar Irānu, pēc tam, kad līdzīgus soļus bija spēruši sociālo mediju uzņēmumi "Facebook" un "Twitter".

"Google" pavēstīja, ka sadarbībā ar kiberdrošības firmu "FireEye" ir konstatējusi šo kontu saistību ar Irānas raidorganizāciju "Islamic Republic of Iran Broadcasting" (IRIB) dezinformācijas centienos, kas attiecas uz laiku vismaz no 2017.gada janvāra.

"Mēs identificējām un apturējām vairākus kontus, kuri bija saistīti ar IRIB, kas slēpa to saistību ar šiem centieniem," paziņoja "Google" viceprezidents Kents Vokers.

"Šāda tipa ietekmes operācijā iesaistīti aktori pārkāpj mūsu politiku, un mēs ātri aizvācam šādu saturu no mūsu servisiem un apturam šo aktoru kontus," sacīja Vokers.

"Google" kļuva par kārtējo interneta servisu, kas vēršas pret dezinformācijas centieniem no Krievijas un Irānas puses, kuru mērķis ir veicināt nesaskaņas un apjukumu pirms novembrī gaidāmajām ASV Kongresa starpvēlēšanām.

Tehnoloģiju milzis "Google" paziņoja, ka ir bloķējis 39 "YouTube" kanālus, kas ASV bija savākuši pavisam 13 466 skatījumus "attiecīgiem video", kā arī apturējis sešus "Blogger" kontus un 13 kontus savā sociālajā tīklā "Google+".

"Papildus izlūkošanas datiem, ko mēs saņēmām no "FireEye", mūsu komandas ir izmeklējušas plašāku aizdomīgu aktoru loku, kas saistīti ar Irānu un iesaistījušies šajos centienos," vēstīja "Google".

"Google" arī paziņoja, ka ir bloķējusi kādas valsts atbalstītus pikšķerēšanas uzbrukumus, kuros tā bezmaksas e-pasta lietotājiem bijuši nosūtīti maldinoši paziņojumi, lai izmānītu no viņiem paroles vai citu informāciju.

"Pēdējos mēnešos mēs esam konstatējuši un bloķējuši valsts atbalstītu aktoru mēģinājumus vērsties pret politiskām kampaņām, žurnālistiem, aktīvistiem un augstskolu mācībspēkiem dažādās valstīs visā pasaulē," paziņoja "Google".

"Google" piebilda, ka pēdējā gada laikā ir pastiprinājusi aizsardzības pasākumus pret "aktoriem, kas saistīti" ar Krievijas atbalstīto Interneta pētījumu aģentūru (IRA). Vērojot šīs aģentūras darbības, "Google" apturējusi "YouTube" kanālus un vienu "Blogger" kontu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu