Eksperti noteikuši Kemerovas traģiskā ugunsgrēka cēloņus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Eksperti secinājuši, ka traģisko ugunsgrēku Krievijas pilsētas Kemerovas tirdzniecības centrā “Zimņaja višņa” šopavasar izraisīja ēkas elektroinstalāciju sliktais tehniskais stāvoklis, savukārt par tiešo ugunsgrēka cēloni kļuva īssavienojums kādā no apgaismojuma plafoniem, liecina Krievijas laikraksta “Kommersant” rīcībā esošā informācija.

Kā vēstīts, 25.martā ugunsgrēkā Kemerovas tirdzniecības centrā "Zimņaja višņa" dzīvību zaudēja 60 cilvēki. Lielākā daļa no bojā gājušajiem bija bērni.

Traģēdijas cēloņus skaidroja Krievijas Neatkarīgo ekspertīžu birojs kopā ar Izmeklēšanas komiteju, vēsta Krievijas medijs RBK.

Foto: Scanpix

Kā secinājuši eksperti, kad šā gada martā Kemerovā sākās atkusnis, lielveikalā no griestiem sāka pilēt ūdens, jo “Zimņaja višņa” jumts nav bijis nevainojamā kārtībā.

No griestiem tekošais ūdens sācis iekļūt apgaismes plafonos, kā rezultātā sākušies to darbības traucējumi, tomēr tirdzniecības centra personāls šiem traucējumiem nepievērsa uzmanību.

Tā rezultātā ugunsgrēka dienā vienā no plafoniem, kurā bija uzkrājies ūdens, notika īssavienojums un izcēlās ugunsgrēks.

Foto: Scanpix

Izmeklētāji uzsver, ka tirdzniecības centra ēkas elektroinstalācijām teorētiski vajadzēja būt pasargātām pret īssavienojuma rašanos, patiecoties automātiskajiem drošinātājiem, tomēr liktenīgajā dienā šie drošinātāji nav nostrādājuši.

Saskaņā ar vienu no versijām, šie drošinātāji bijuši bojāti, savukārt saskaņā ar otru – tādu vispār nav bijis.

Foto: Scanpix
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu