Latvijā prezentēts Lexus UX

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Līdz Latvijai vēl pirms masveida ražošanas sākuma nonācis jaunais kompaktklases krosovers Lexus UX. Nepilnus 4,5 metrus garais automobilis šajās dienās gozējas Andrejsalā, tiesa gan, paslēpies no rīdzinieku acīm. 

UX ir jaunākais modelis Lexus klāstā, un tā ražošanu plānots sākt tikai pēc pāris mēnešiem. Mūsu tirgum paredzētos UX japāņi sāks montēt tikai janvārī, un paredzams, ka pirmie krosovera eksemplāri uz Baltijas valstu ceļiem nonāks martā.

Dizainiski redzams, ka UX izskatā izmantoti pārējiem Lexus raksturīgie asie stūri, hromētās detaļas un iespaidīgais vārpstiņas stila radiatora režģis. Automobiļa salona ietilpība pilnībā atbilst ārējiem gabarītiem - interjers ir kompakts. Iekārtojoties pie stūres un pēc tam iesēžoties aiz vadītāja sēdekļa aizmugurē, jāsecina, ka vietas nav daudz, taču pietiek - starp ceļiem un atzveltni pat paliek pāris centimetru sprauga. Piedevām, tā kā aizmugurējā sēdekļa atzveltne ir komfortabli slīpa, arī atrasties aizmugurē ir ērti. Bagāžnieku turpretī par lielu nosaukt būs grūti.

Lexus UX būs pieejamas divas motorizācijas versijas. Modelim UX 200 tiks uzstādīts 2 litru benzīna motors ar 168 zirgspēkiem, un tas strādās pārī ar jaunu bezpakāpju variatoru. UX 250h tikmēr ir 2 litru benzīna motora un elektromotora kombinācija, kas kopā attīsta 176 ZS. Ar papildu elektromotoru pie aizmugurējās ass UX 250h ir arī E-Four pilnpiedziņas sistēma.

Tā kā līdz mašīnas nonākšanai pārdošanā vēl krietni jāpagaida, par UX cenām precīzas informācijas nav. Īsajā jaunā modeļa prezentācijā Lexus dīleru pārstāvji gan norādīja, ka UX provizoriski maksās vairāk par CT un mazāk par IS. Tātad starp 30 un 40 tūkstošiem eiro.

Foto: Ingars Tenis, TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu