IKEA atklāšana jau šonedēļ – viss mājoklim zem viena jumta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea

Šā gada 30. augustā Zviedrijas mājokļa labiekārtošanas preču tirgotājs IKEA atvērs savu pirmo veikalu Latvijā. Tas būs lielākais IKEA veikals Baltijas valstīs, un tajā būs pieejami vairāk nekā 8000 preču ‒ viss mājoklim nepieciešamais zem viena jumta. Trīs dienas pirms veikala atvēršanas IKEA iepazīstina ar veikalu un piedāvājumu Latvijas iedzīvotājiem.

“IKEA vīzija ir radīt labāku ikdienas dzīvi daudziem. Lai to īstenotu, mēs piedāvājam plašu laba dizaina, funkcionālu mājokļa labiekārtošanas preču klāstu par tik zemu cenu, lai to varētu atļauties pēc iespējas vairāk cilvēku. Viss, ko mēs IKEA darām, tiek veikts, paturot prātā, ka cenai jābūt pieejamai, un par pircējiem ir jārūpējas ‒ tas attiecas gan uz preču dizainu, gan ražošanu un izplatīšanu,” tā, izrādot veikalu masu mediju pārstāvjiem, pastāstīja IKEA Latvija veikala vadītāja Inga Filipova.

IKEA veikalā pircēja ceļš sākas ekspozīciju zālē 2. stāvā, kur lielākā daļa piedāvāto mēbeļu un risinājumu būs apskatāma vairāk nekā 50 telpu iekārtojumos. Pēc ekspozīciju zāles jādodas tālāk uz tirdzniecības zāli, kur atrodas vairums interjera priekšmetu, un visbeidzot apmeklētājs nonāk pašapkalpošanās zālē, kur var paņemt izvēlēto.

Visas veikalā pieejamās preces iespējams vest mājās uzreiz pēc iegādes. Pircējiem piedāvājam arī dažādus pakalpojumus ‒ preču iegādi uz nomaksu, piegādi, maiņu un atpakaļatdošanu un citus.

Saskaņā ar I. Filipovas sacīto jaunais IKEA veikals daudziem apmeklētājiem būs jauna pieredze, jo viss, kas nepieciešams mājokļa iekārtošanai, sākot ar mēbelēm un beidzot ar interjera priekšmetiem, galda piederumiem un citām lietām, būs pieejams zem viena jumta, turklāt to varēs uzreiz vest mājās, pat tad, ja iegādāta virtuves iekārta.

Foto: Ikea

Iedvesma un risinājumi īpaši Latvijas iedzīvotāju mājokļiem

IKEA Latvija veikala vadītāja uzsver, ka liela uzmanība veltīta tam, lai izprastu Latvijas iedzīvotāju vajadzības un piedāvātu risinājumus no IKEA klāsta. Īpaši padomāts par to, lai iedzīvotāji varētu parocīgi un gaumīgi iekārtot savu mājokli neatkarīgi no mājokļa izmēra, un piedāvājumā ir arī risinājumi ierobežotam budžetam.

“Pirms ienākšanas Latvijas tirgū mēs veicām vairāk nekā 30 pētījumu un aptauju, lai noskaidrotu, kādi ir Latvijas iedzīvotāju mājokļi. Mēs izpētījām, kādi ir dzīves apstākļi, ar kādiem izaicinājumiem saskaras, kādi ir sapņi un vajadzības. Balstoties uz šiem pētījumiem un aptaujām, mēs IKEA veikalā piedāvājam risinājumus un iedvesmu dažādu mājokļa telpu iekārtojumam, sākot no virtuves un dzīvojamās istabas un beidzot ar priekšnamu un vannasistabu,” saka I. Filipova. Pēc viņas teiktā IKEA ir raksturīgi nevis koncentrēties tikai uz mēbelēm, bet piedāvāt risinājumus, radot pievienoto vērtību un uzlabojot mājokļa funkcionalitāti.

Foto: Ikea

“Mēs piedāvājam ne tikai plašu klāstu kvalitatīvu mājokļa labiekārtošanas preču par zemu cenu, bet arī kompleksus risinājumus, piemēram, iegādājoties skapi, iespējams izvēlēties dažādas iekšējās detaļas, lai jaunā mēbele būtu pēc iespējas funkcionālāka. Savukārt, ja dzīvojamās telpas platība ir ierobežota, mēs piedāvāsim risinājumus, balstoties uz savu pieredzi un ierosmi, kā lietderīgi izmantot visu pieejamo vietu,” paskaidro I. Filipova.

Brīvdiena visai ģimenei

Veikalā būs ne tikai ērti iepirkties, bet tajā varēs arī labi pavadīt laiku kopā ar visu ģimeni. Veikala plānojums ir veidots tā, lai varētu iepirkties un iedvesmoties, kā arī ieturēt maltīti IKEA restorānā vai ļaut bērniem rotaļāties speciāli iekārtotās vietās.

“IKEA veikalā starp ekspozīciju zāli un tirdzniecības zāli atrodas restorāns ar 450 sēdvietām, kur piedāvājam plašu dažādu ēdienu klāstu, piemēram, zviedru tradicionālās gaļas bumbiņas. Pie veikala izejas apmeklētāji var iegriezties IKEA Bistro, kur var nobaudīt izslavētos hotdogus vai saldējumu par 30 centiem. Īpaša uzmanība veltīta tam, lai būtu pieejama droša, izklaidējoša vide bērniem ‒ bērni no 3 līdz 7 gadu vecumam var spēlēties rotaļu istabā Småland, kur viņus pieskata mūsu darbinieki, bet paši mazākie var paēst IKEA restorānā bez maksas,” paskaidro I. Filipova.

Foto: Ikea

IKEA veikals atrodas uz pašas Rīgas robežas (adrese: Biķeru iela 2, Dreiliņi, Stopiņu novads), Juglas un Biķernieku ielu krustojumā, 15 minūšu brauciena attālumā no pilsētas centra. Veikala darba laiks: plkst. 10.00–21.00, restorāna darba laiks: plkst. 9.30–20.30.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu