Ukrainā sašutumu izsauc Rodžera Votersa izteikumi par Krimas aneksiju (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mūziķis Rodžers Voters
Mūziķis Rodžers Voters Foto: MEGA/Scanpix

Ukrainā sašutumu izsaukuši leģendārās rokgrupas "Pink Floyd" līdzdibinātāja Rodžera Votersa izteikumi, šķietami paužot atbalstu Krievijas īstenotajai Krimas aneksijai, savā tīmekļa vietnē vēsta žurnāls "Billboard".

Intervijā, ko Voterss sniedzis prokremliskajam laikrakstam "Izvestija" pirms paredzētajiem koncertiem Maskavā un Sanktpēterburgā, mūziķis izteicies, ka eksistējot "daudzi līgumi un papīri", kas pierādot, ka Krimā esošā Sevastopole piederot Krievijai.

Viņš arī paziņojis, ka Krievijas militāro agresiju esot izraisījusi prokrieviskā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gāšana, ko esot organizējusi Vašingtona.

“Es neesmu pārāk spēcīgs ģeopolitikā. Es zinu, ka Sevastopole Krievijai un tās iedzīvotājiem ir ļoti svarīga. Pastāv ļoti daudz līgumu un papīru, saskaņā ar kuriem Krievijai ir visas tiesības uz šo pilsētu. Varas maiņa Ukrainā, ko izprovocēja Vašingtona, vienkārši izprovocēja Maskavu uz sekojošo rīcību,” intervijā norāda Voterss.

Viņš arī izteicies, ka nezinot, ka situācija Ukrainā atrisināsies, tomēr, viņaprāt, vainot notikušajā Krieviju esot muļķīgi.

Reaģējot uz šiem paziņojumiem, ukraiņu nevalstiskā organizācija, kas apkopo datus par tiem ārvalstu pilsoņiem, kuri izrāda atbalstu Krievijas agresijai pret Ukrainu, paziņojusi, ka tā iekļāvusi tā dēvētajā miera uzturētāju (Mirotvorec) sarakstā arī Votersa vārdu.

Organizācija viņu apsūdzējusi pret Ukrainu vērstā propagandā, Ukrainas teritoriālās nedalāmības apšaubīšanā un Krievijas agresijas attaisnošanā.

Ukrainas varasiestādes Votersa izteikumus, kas dīvainā kārtā gandrīz pilnībā sakrīt ar Kremļa propagandas tēzēm, pagaidām nav komentējušas.

Voterss intervijā arī neskopojas arī ar atzinīgiem vārdiem Krievijai.

“Es pats neuzskatu, ka būs karš ar Krieviju. Krievi ir drosmīgi, izturīgi un nepiekāpīgi. Jums ir reāli liela un ļoti spēcīga valsts,” uzsver Voterss.

Zīmīgi, ka arī vairāki citi Votersa izteikumi intervijā prokremliskajam laikrakstam sakrīt ar Maskavas pozīciju ne tikai Krimas, bet arī citos jautājumos.

Piemēram, Voterss uzskata, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma veiktie ķīmiskie uzbrukumi esot Rietumu safabricējums.

Tāpat pilnīgas muļķības esot Krievijai izteiktie pārmetumi, ka Krievija īstenojusi bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa indēšanu Lielbritānijā.

Voters attiecīgi trešdien un ceturtdien ar koncertiem uzstāsies Sanktpēterburgā un Maskavā.

Kā ziņots, mūziķa koncerts 24.augustā notika arī Rīgā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu