Informācija par aviokatastrofā izdzīvojušajiem nav apstiprinājusies (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Informācija, ka Nigērijas aviolainera "Boeing 737-200" avārijā izdzīvojuši vismaz 50 cilvēki, nav apstiprinājusies, un Ojo štata valdības pārstāvis atsaucis savu iepriekš sniegto paziņojumu šajā sakarā. Svētdienas gaitā saņemtas pretrunīgas ziņas par lidmašīnas un tās pasažieru likteni.

Sākotnēji tika paziņots, ka lidmašīna nogāzusies Ojo štatā, Nigērijas dienvidrietumos, un vēlāk - ka aptuveni puse cilvēku, kas atradās lainerī, palikuši dzīvi. Taču pēcpusdienā Nigērijas televīzija AIT pavēstīja, ka īstā avārijas vieta atrasta aptuveni 150 kilometrus tālāk uz dienvidiem, Ogunas štatā. Kā ziņo Nigērijas Sarkanā Krusta organizācija, no lidmašīnas palikušas pāri tikai atlūzas, kas izkaisītas plašā apkaimē, un nekas neliecina, ka cilvēki varētu būt pārdzīvojuši šādu avāriju. Domājams, ka aviokompānijas "Bellview Airlines" lidmašīna, kurā atradās 116 cilvēki -110 pasažieri un seši apkalpes locekļi, avarēja drīz pēc pacelšanās no Lagosas lidostas ceļā uz galvaspilsētu Abudžu. Valsts radio ziņoja, ka tajā bijušas arī vairākas augstas valdības amatpersonas. Pēc citām ziņām, pasažieru skaits varējis būt par vienu lielāks. Lidmašīna pacēlās gaisā sestdien pulksten 22.45 (pēc Latvijas laika) un pēc piecām minūtēm zaudēja sakarus ar lidojumu vadības centru, bet pirms tam pilots paspēja ziņot, ka lainerim ir tehniskas problēmas. Pagaidām nav zināms, kādas valdības amatpersonas atradās lidmašīnā, taču starp Lagosu, kas ir viena no pasaules lielākajām pilsētām, un galvaspilsētu Abudžu kursē desmitiem reisu. Kā atzinis lidsabiedrības direktoru padomes priekšsēdētājs Tunde Jusufs, pastāv iespēja, ka pasažieru sarakstā nav minēti visi faktiskie pasažieri. Pēc viņa teiktā, "daļa cilvēku lido ar biļetēm, kuras izdotas citām personām vai arī nav izdotas uz viņu vārda". Aviokompānijai "Bellview Airlines" Nigērija ir laba reputācija kā drošai un uzticamai sabiedrībai. Šī privātā Nigērijas aviokompānija ir populāra emigrantu un Rietumu diplomātu vidū, un pastāv bažas, ka vairāki no viņiem varēja atrasties šajā lidmašīnā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu