Kā izmērīt temperatūru mīlulim?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai gan esam pieraduši par veselību spriest pēc ķermeņa temperatūras, veterinārārsti apgalvo, ka dzīvniekiem šis rādījums ir visai aptuvens. Bieži vien suni un kaķi nepierastā procedūra ļoti uztrauc, tāpēc termometra rādījums var būt krietni vien augstāks nekā parasti.

Precīzāku rezultātu var iegūt, ja temperatūru mēra nevis veterinārajā poliklīnikā, bet gan mājās, kur dzīvnieks jūtas mierīgāks. Suņu saimnieki vēl spēj paši tikt galā ar šo visai sarežģīto procedūru, bet kaķu saimniekiem parasti tas neizdodas.

• Sagatavojiet termometru, turklāt labāk digitālo, jo, dzīvniekam nikni pretojoties, tas nevar saplīst.

• Lai procedūra nebūtu traumatiska, pirms mērāt temperatūru (sunim un kaķim to dara rektāli), ieziediet termometra galu ar nedaudz vazelīna vai roku krēma.

• Paņemiet dzīvnieku klēpī vai, ja jums pieder liels sugas suns, pieturiet to stāvus pozīcijā.

• Ievadiet termometru taisnajā zarnā aptuveni 2 cm dziļi un centieties to tur noturēt aptuveni divas minūtes.

• Pēc procedūras rūpīgi nomazgājiet un dezinficējiet termometru.

Vesela kaķa temperatūra ir no 37,8 līdz 39,5 grādiem, bet sunim — no 37,5 līdz 39,2 grādiem (pēc Celsija). Dzīvnieku mazuļiem rādījums var būt nedaudz augstāks.

Par to, vai temperatūra būs paaugstināta, var spriest jau pirmajā mērīšanas minūtē — ja temperatūra kāpj ļoti strauji, domājams, ka tā ir paaugstināta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu