"MG Rover" nākamgad atsāks ražošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bankrotējušais britu auto būves uzņēmums "MG Rover", kuru jūlija beigās iegādājās ķīniešu "Nanjing Automobile", 2006.gada beigās pēc ilgāka pārtraukuma atsāks ražošanu Longbridžas rūpnīcā Lielbritānijā, un darbā atgriezīsies 1200 no iepriekš atlaistajiem darbiniekiem.

Valstij piederošais "Nanjing Automobile", kas britu kompānijas aktīvus iegādājās par 53 miljoniem sterliņu mārciņu, Longbridžā iecerējis ražot divus MG modeļus un atjaunot 1200 darbavietas (krietni mazāk par "MG Rover" pārdošanās brīdī plānotajām 2000 darbavietām), atsaucoties uz publikāciju britu izdevumā "Financial Times", ziņo "Automobilwoche". "Taču tas ir par 1200 [darbavietām] vairāk nekā mums ir tagad," citējot kādu arodbiedrības pārstāvi, raksta "Financial Times".

Jaunā "MG Rover" īpašnieka mērķi ir diezgan ambiciozi - piecu gadu laikā palielināt Longbridžas ražošanas jaudas līdz 100 tūkstošiem vienību gadā.

Pēdējais neatkarīgais britu auto ražotājs bankrotēja šā gada aprīlī, ik mēnesi ciešot 25 miljonu mārciņu zaudējumus. Tobrīd uzņēmumā bija nodarbināti 6000 cilvēku un izlaides apjomi sasniedza 112 500 MG un "Rover" marku automobiļu gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu