Vienpadsmit gadus pēc "Estonia" katastrofas kritizē starptautisko izmeklēšanu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedru zaļo partijas deputāts Larss Ongstrēms Tallinā starptautiskā konferencē sakarā ar prāmja "Estonia" katastrofas vienpadsmito gadadienu prezentējis dokumentus un attēlus, ka liecinot par izmeklēšanas tīšiem mēģinājumiem sistemātiski noklusēt dažus faktus.

Larss Ongstrēms norādījis, ka izmeklēšanas ziņojums un atzinumi par "Estonia" katastrofas cēloņiem esot neapmierinoši. ”Kaut kas cits notika toreiz, un mēs gribam zināt, kas tas bija,” viņš uzsvēris. Zaļo partiju neapmierina arī izmeklēšana par militārajām kravām uz "Estonia". Noklusēts esot fakts, ka aptuveni diennakti pēc kuģa nogrimšanas kāds atvēris 10 tonnu smagās auto klāja durvis. Tāpat arī priekšējā klāja durvju meklēšanas ekspedīcija esot notikusi daudz ilgāk pēc tam, kad šis priekšmets atrasts. Larss Ongstrēms uzskata, ka joprojām neatbildētais un dīvainais sakarā ar "Estonia" nogrimšanu pārvēršot civila kuģa katastrofu par politisku drošības jautājumu, kam uzlikts slepenības zīmogs. No Zviedrijas parlamenta konferencē Tallinā piedalās arī kristīgo demokrātu partijas pārstāvis Bjorns fon der Ešs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu