"Klavieru cilvēks" centies iegūt slavu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācietis, kurš kļuva pazīstams kā "klavieru cilvēks", britu klīnikā demonstrējot virtuozu klavierspēli, bet mēnešiem ilgi atsakoties runāt, gribējis tikai tikt pie slavas.

20 gadus vecais Andrēass Grāsls izraisīja pasaules mēroga ažiotāžu ar viņa identitātes meklējumiem, kopš aprīlī tika atrasts Anglijas dienvidu piekrastes pilsētā Kentā. Tagad atklājies, ka viņš ir piena fermas saimnieka dēls no mazas Bavārijas pilsētas Valdminhenes netālu no Čehijas robežas, informē žurnāls "Der Spiegel". Apņēmies izrauties no mazpilsētas dzīves, viņš rakstījis uz daudziem Vācijas televīzijas šoviem, jautājot par darba vai piedalīšanās iespējām, taču visi centieni beidzās ar noraidījumu. Pēc četriem klusēšanas mēnešiem Anglijas klīnikā šomēnes Grāsls pēkšņi sāka runāt, un atklājās viņa identitāte. Pašlaik jauneklis slēpjoties Bavārijā un ļaujot saviem advokātiem runāt savā vietā. Viņi apgalvo, ka Grāsls ir garīgi nevesels. Vīrietis, kurš nerunāja ne vārda, toties par pārsteigumu slimnīcas personālam virtuozi spēlēja klavieres, kopš aprīļa tika turēts Medvejas slimnīcā. Vīrieša talants atklājās, kad slimnīcas darbinieki iedeva viņam pildspalvu un papīru, cerot, ka viņš uzrakstīs savu vārdu, taču pacients ļoti detalizēti uzzīmēja klavieres. Tagad gan rodas šaubas, vai Grāsls ir tik talantīgs mūziķis, kā ticis ziņots. "Spiegel" raksta, ka Grāsls bijis pāragri attīstījies pusaudzis, kurš rakstījis skolas žurnālam un vēlāk arī Bavārijas vietējam laikrakstam satīriskus rakstus par tādām zvaigznēm kā Britnija Spīrsa un Kellija Osborna. Lai gan jauneklis var lepoties ar 20 sekunžu uzstāšanos čehu radiostacijā, viņa centieni ielauzties šovbiznesā tomēr cieta neveiksmi. Savā dzimtajā pilsētā Grāsls juties nepiederīgs savas homoseksuālās orientācijas dēļ, pavēstīja viņa skolas draudzene Dana Šano. "Mazas pilsētas nebija domātas viņam," Šano stāstīja "Spiegel". Grāsls pārvācās uz Vācijas pilsētu Zārbrikeni un īrēja pieticīgu dzīvokli, pildot civildienestu, ko vācieši var izvēlēties militārā dienesta vietā. "Spiegel" raksta, ka Grāsls tekoši runā franču valodā un bieži stāstījis par Francijas apmeklēšanu. Kāda skolotāja atcerējās, ka viņš rakstījis esejas par franču slengu. Šā gada martā jaunietis aizbrauca uz Francijas piekrastes atpūtas vietu Porniku, bet nevis uz vilinošo Parīzi. Mēnesi vēlāk viņš aizceļoja uz Angliju un piekrastē tika atrasts izmircis, melnā uzvalkā. Britu tabloīds "Daily Mirror" pagājušajā nedēļā rakstīja, ka Grāsls tika atrasts, kad viņš centies padarīt sev galu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu