«TietoEnator» nopērk «IT Alisi»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir parakstīta vienošanās starp SIA «IT Alise» un «TietoEnator», saskaņā ar kuru «TietoEnator» kļūst par «IT Alises» 51% kapitāldaļu īpašnieku, portālu «Apollo» informēja Jurģis Ķiršakmens, SIA «IT Alise» marketinga direktors.

Darījuma apstiprināšanai ir vajadzīga Igaunijas Konkurences padomes atļauja. Šo darījumu plānots pabeigt ne vēlāk kā 2005. gada septembrī.

«IT Alise» ir viens no vadošajiem IT pakalpojumu sniedzējiem Baltijā, kas specializējas informācijas sistēmu izstrādē, ieviešanā un apkalpošanā. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 200 darbinieku, «IT Alises» biroji atrodas Rīgā un Tallinā. Uzņēmuma klienti ir Latvijas un Baltijas valstu vadošie uzņēmumi un nozīmīgas valsts un pašvaldību iestādes.

«TietoEnator» ir lielākais IT pakalpojumu piegādātājs Ziemeļvalstīs un viens no vadošajiem informācijas sabiedrības veidotājiem. «TietoEnator» pakalpojumu pamatā ir savas darbības nozaru specifikas un jaunāko informācijas tehnoloģiju pārzināšana. «TietoEnator» nodarbina gandrīz 15 000 ekspertu vairāk nekā 20 valstīs.

««IT Alise» savā attīstībā ir sasniegusi posmu, kad mums ir nepieciešams partneris, kas atbalstītu uzņēmuma izaugsmi starptautiskā mērogā. «IT Alise» un «TietoEnator» vieno stratēģiska atbilstība, kas balstās uz līdzīgiem tirgus segmentiem un izmantotajām tehnoloģijām, un tā ļaus mūsu esošajiem klientiem piedāvāt jaunus pakalpojumus un pārbaudītus risinājumus, kā arī izmantot uzkrāto pieredzi, sniedzot pakalpojumus ārpus Baltijas valstīm. Šī vienošanās radīs mums jaunas biznesa iespējas Latvijā, Baltijas valstīs un ārvalstu tirgos,» komentē Elmārs Gengers, «IT Alises» valdes priekšsēdētājs.

«Šī vienošanās stiprinās «TietoEnator» pozīcijas Baltijas reģionā un sniegs mums pieeju praksē pārbaudītām «Oracle» biznesa sistēmu («Oracle E-Business Suite») zināšanām. Tas nozīmē, ka «TietoEnator» spēs piedāvāt saviem telekomunikāciju klientiem daudz interesantāku kompetenču un izmaksu kombināciju,» norāda Ari Vanhanens, «TietoEnator Telecom & Media» prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu