Krimināllietu pret Kiviču par Millera piekaušanu varēja ierosināt tikai tiesa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija krimināllietu pret grupas "Z-Scars" solistu Andri Kiviču par brīvdienu žurnāla "Vakara Ziņas" redaktora Jura Millera piekaušanu neierosināja, jo šajā gadījumā to esot varējusi darīt tikai tiesa.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas galvenais speciālists Aigars Bērziņš aģentūrai LETA stāstīja, ka pēc Krimināllikuma 130.panta par tīšu vieglu miesas bojājumu nodarīšanu policija krimināllietu ierosināt nevar - lai lieta tiktu ierosināta, cietušajam vai viņa pārstāvim bija jāvēršas tiesā. Šādu kārtību paredz Kriminālprocesa kodeksa 111.panta 2.daļa. Kriminālpolicijas priekšnieks Jānis Vonda šodien žurnālistiem pauda neizpratni, kāpēc cietušais, saņemot lēmumu par atteikšanos ierosināt krimināllietu, nav pilnībā realizējis savas tiesības un nav ar iesniegumu vērsies tiesā. Vonda devis rīkojumu policistiem vēlreiz tikties ar cietušo un izskaidrot viņam viņa tiesības, bet pats solījās iepazīties ar lietas materiāliem. Millers iepriekš atzina, ka pret Kiviču, visticamāk, vērsīsies tiesā civiltiesiskā kārtā, jo likums neparedz kriminālatbildību par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu. Kā ziņots, jūnijā Kivičs uzbruka Milleram saistībā ar žurnālā ievietotajām Kiviča draudzenes Danas Dombrovskas kailfotogrāfijām. Izdevumā bija apskatāmas pirms aptuveni pieciem gadiem uzņemtas Dombrovskas fotogrāfijas, kuras pārpublicētas no interneta portāla "russiangirl.lv". Pēc notikušā Millers stāstīja, ka Kivičs ieradies redakcijā un sākumā mierīgā saruna pāraugusi agresijā. Kivičs vairākas reizes esot Milleram iesitis pa seju, nogrūdis un turpinājis sist. Millera seja esot bijusi "vienās asinīs" un kabinets "izdemolēts". Kivičs pats aģentūrai LETA uzreiz pēc notikušā apstiprināja, ka piekāvis žurnāla "Vakara Ziņas" redaktoru. "Kaut kādai robežai taču ir jābūt. Patlaban Dana gaida bērniņu. Var necienīt manu vai viņas dzīvi, taču šis materiāls ir necieņa pret vēl nedzimušo bērnu," sacīja Kivičs. "Manuprāt, vēl lielāks iemesls nav vajadzīgs."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu