"MG Rover" pārdots

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien par jauno "MG Rover" īpašnieku kļuva ķīniešu uzņēmums "Nanjing Automotive".

Darījuma summa netiek atklāta, taču publikācijas britu laikrakstos ļauj spriest, ka ķīniešu valsts uzņēmums par bankrotējušā "MG Rover" aktīviem un dzinēju ražošanas meitas uzņēmumu "Powertrain" samaksājis 50-60 miljonus sterliņu mārciņu.

Auditorkompānija "PricewaterhouseCoopers" (PwC), kura šobrīd pilda "MG Rover" administratora funkcijas, auto ražotāja pārdošanas faktu apstiprināja piektdien.

PwC pārstāvis Tonijs Lomas norāda, ka "Nanjing Automotive" jau drīzumā iegūs īpašumtiesības uz britu uzņēmumu un sāks domāt par tā turpmāko attīstību. Saskaņā ar Lomasa sacīto "Nanjing Automotive" plāno daļu auto ražošanas pārcelt no Birmingemas uz Ķīnu. Uz Ķīnu tiks pārcelta arī daļa dzinēju ražošanas jaudu.

1947.gadā dibinātais "Nanjing Automotive" ir vecākais ķīniešu uzņēmums, kurš nodarbojas ar auto ražošanu. Tajā nodarbināti ap 16 tūkstošiem cilvēku, un līdz 2006.gadam "Nanjing" cer palielināt pārdošanas apjomus līdz 300 tūkstošiem automobiļu gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu