Uz "MG Rover" aktīviem pretendē Ķīnas kompānijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bankrotējušā Lielbritānijas autobūves uzņēmuma "MG Rover" administrators pirmdien uzsāka sarunas divām Ķīnas kompānijām, kuras varētu pārņemt "MG Rover" aktīvus un atjaunot ražošanu Longbridžas rūpnīcā.

Kā ziņo arodbiedrību avoti, "MG Rover" administrators "PricewaterhouseCoopers" (PwC) autobūves uzņēmuma aktīvu pārdošanu pārrunā ar Ķīnas kompāniju "Nanjing Automotive" un konsorciju, kurā ir Ķīnas lielākais autobūves uzņēmums "Shanghai Automotive Industry Corp." (SAIC).

SAIC iepriekš atteicās no plānotās kopuzņēmuma veidošanas ar "MG Rover", dod pēdējo stimulu "MG Rover" bankrota pieteikuma iesniegšanai šā gada aprīlī.

Britu autobūves uzņēmuma parādi bija sasnieguši 1,4 miljardus sterliņu mārciņu (1,45 miljardus latu), un Longbridžas rūpnīcas darba pārtraukšanā darbu zaudēja aptuveni 5000 cilvēku.

Kā vēsta laikraksts "Sunday Telegraph", par izdevīgāku piedāvājumu tiek uzskatīts "Nanjing Automotive" priekšlikums. Šī kompānija vēlas ražot vairākus "MG Rover" automobiļus, tai skaitā MG sporta automobili un, iespējams, arī "Rover 75", dodot darbu 2000 cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu