Otrā elpa – dizaineri pārvērš vecu Skotijas villu par popārta paradīzi (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Savills / SWNS.com / Scanpix

Kāds britu dizaineru pāris Skotijas pilsētiņas Pērtšīras villai piešķīris visai amizantu otro elpu – novecojusī 1835. gadā celtā barona pils nu ir kļuvusi par popārta cienīgu paradīsi. Šobrīd ēkas īpašnieki ir izlikuši stilīgo muižu pārdošanā – tagad to var iegādāties par teju diviem miljoniem mārciņu.

Vēsturisko muižu dizaineru pāris, Stjuarts un Nikija Makalpija Millere, īpašumu iegādājās jau 2016. gadā un nekavējoties ķērās pie tā atjaunošanas. Teju 1500 kvadrātmetru plašā villa piedzīvoja diezgan drastiskas pārmaiņas – no oriģinālajām detaļām dizaineri atstāja tikai kamīnus, sienas paneļus un augstos griestus, bet mēbeles un kopējais interjers ieguva modernu izskatu.

Foto: Savills / SWNS.com / Scanpix

“Es dievinu oriģinālās detaļas, taču vienlaikus man patīk kombinēt tradicionālo interjeru ar mūsdienīgo,” stāsta dizainere Nikija. “Mēs šajā ēkā vēlējāmies radīt mākslas galeriju, tāpēc sienas pārveidojām un atstājām tās gaišos toņos. Tās šobrīd ir kā tukšs audekls, taču kopā ar pārējām interjera detaļām veido unikālu kompozīciju, tāpēc, skatoties no katra ēkas loga, sienas un interjers izskatās kā mākslas darbs,” atklāj dizaineri.

Foto: Savills / SWNS.com / Scanpix

Nelielā barona muiža ir celta 1835. gadā, taču 1901. gadā to piemeklēja postošs ugunsgrēks. Ēka tolaik gandrīz nodega, taču to jau drīz vien pilnībā atjaunoja un palielināja. Barona muižā ir deviņas guļamistabas, to skaitā galvenā guļamistaba ar milzīgu garderobi un iespaidīgu vannasistabu. Dizaineri dažām telpām ir piešķīruši jaunu funkciju – tagad te ir izveidots arī bārs, bibliotēka, biljarda zāle, darbnīca un arī rīta istaba. Tāpat šeit ir jogas un sporta zāle, birojs, dušas un veļas telpa pagrabstāvā.

Līdz ar unikālo muižu jaunajam īpašniekam pienākas arī teju piecu hektāru liels zemesgabals upes krastā, kā arī lašu un jūras zivju zvejniecības tiesības.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu