"MG Rover" pārdos pa daļām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bankrota priekšā nonākušais britu auto ražotājs, visticamāk, tiks izpārdots pa daļām, jo neviens vērā ņemams visa uzņēmuma pircējs tā arī nav uzradies. Šādu pieņēmumu ļauj izteikt gan speciālistu atzinums pēc saņemto piedāvājumu izvērtēšanas, gan arī atsevišķu kompānijas daļu likviditātes novērtējums.

Tā, piemēram, ķīniešu "Shanghai Automotive Industries Corporation" (SAIC), kas pirms pavisam neilga laika tika uzskatīts par pēdējā īstā britu auto ražotāja glābēju, šobrīd ir gatavs iegādāties tikai atsevišķas ražotnes konveijera līnijas, kur top "Rover 25" un "Rover 75". Vēl citi uzņēmumi būtu gatavi iegādāties tikai un vienīgi konveijera daļas, kur tiek komplektēti dzinēji vai "MG" automobiļu ZR, ZT un ZS versijas.

Var atzīmēt, ka saskaņā ar BBC informāciju cīņa par britu auto ražotāju jau ir beigusies pašreizējam "TVR" īpašniekam, krievu miljonāram Nikolajam Smoļenskim un irāņu auto būves uzņēmumam "Dastaan", kā arī investoru grupai "Alchemy", kura par britu ražotāju interesi izrādīja jau 2000.gadā, kad BMW to par simbolisku samaksu (10 sterliņu mārciņas) pārdeva investoru konsorcijam "Phoenix Venture Holdings".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu