"RusPromAvto" noliedz plānus iegādāties bankrotējušo "MG Rover"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas magnāta Oļega Deripaskas kontrolētais autobūves uzņēmums "RusPromAvto" distancējies no iepriekš izteiktajiem minējumiem, ka tas vēlētos pārņemt bankrotējušo Lielbritānijas automobiļu ražotāju "MG Rover".

Savā paziņojumā presei Krievijas uzņēmums norāda, ka "RusPromAvto" vadītājiem nav bijušas un viņi arī neplāno sarunas par "MG Rover" pārņemšanu.

Britu laikraksts "The Independent" pirmdien vēstīja, ka Oļegs Deripaska, līdzīgi Nikolajam Smoļenskim, kas pagājušajā gadā nopirka Lielbritānijas sporta automobiļu ražotāju TVR, apsver simtgadīgā Lielbritānijas autobūves uzņēmuma iegādi.

Tika ziņots, ka "RusPromAvto" vadītāja vietnieks Aleksandrs Juškevičs Sanktpēterburgas laikrakstam ir izteicies, ka lēmums par britu autobūves uzņēmuma iegādi tiks pieņemts, kad būs pabeigta tā novērtēšana, kas varētu ilgt apmēram gadu.

Otrdien savā paziņojumā presei "RusPromAvto" norādīja, ka šie komentāri ir bijuši vispārēja rakstura un Juškevičs tos izteicis kā autobūves nozares eksperts, un tie neatspoguļo "RusPromAvto" konkrētus nodomus "MG Rover" iegādē.

"MG Rover" administratora "PricewaterhouseCoopers" (PwC) preses pārstāvis pirmdien norādīja, ka nevar sniegt informāciju par personām, kas izteikušas interesi par uzņēmuma vai tā daļu iegādi.

"Vienīgais, ko var pateikt, ir tas, ka dažu pēdējo nedēļu laikā interesi ir izrādījuši vairāki simti interesentu no Krievijas, Irānas, Tuvajiem Austrumiem, Dienvidaustrumāzijas un, protams, arī no Lielbritānijas," sacīja PwC pārstāvis.

Simts gadus vecais Lielbritānijas autobūves uzņēmums "MG Rover", kas ražoja tādus automobiļus kā "Mini" un "Land Rover", pārtrauca darbību pēc tam, kad neizdevās tā glābšanas plāns sadarbībā ar Ķīnas autobūvētāju "Shanghai Automotive Industry Corp." (SAIC).

Pirms divām nedēļām "MG Rover" administrators paziņoja, ka nepastāv cerības glābt uzņēmumu un aptuveni pieci tūkstoši tā darbinieku tiks atlaisti.

Pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka Ķīnas kompānija SAIC ir izteikusi interesi par atsevišķu "MG Rover" struktūrvienību iegādi, un britu autobūvētāju vēlas iegādāties arī Irānas autobūves kompānijas "Khodro" un SAIPA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu