Par "MG Rover" interesējas arī krievu miljonāri (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nav pagājis ilgs laiks, kopš viens no reālākajiem "MG Rover" glābējiem, ķīniešu "Shanghai Automotive Industries Corporation", no sadarbības ar britu uzņēmumu atteicās un tas tika uzskatīts par nolemtu iznīcībai. Taču tā vien šķiet, ka pēdējā laika ažiotāža ap "MG Rover" bankrotu radījusi labu augsni pastiprinātai interesei par ražotāju un, iespējams, tā glābšanai.

Vēl pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka par "MG Rover" interesējas auto ražotāja "TVR" iegādes. Šobrīd virkne Krievijas un Lielbritānijas mediju vēsta, ka par izputējušo britu automobiļu ražotāju vienlaicīgi interesējas arī vairāki krievu uzņēmēji.

Kā vēsta britu izdevums "Observer", pie "MG Rover" administratoriem, proti, auditorkompānijas "PricewaterhouseCoopers", vērsies krievu baņķiera un uzņēmēja Aleksandra Smoļenska dēls Nikolajs, kurš plašākai sabiedrībai kļuva zināms pēc nelielā britu auto ražotāja "TVR" iegādes. Kaut arī pats Smoļenskis komentārus nesniedz, "PricewaterhouseCoopers" saka, ka viņa un irāņu uzņēmuma "Dastaan" piedāvājumi šobrīd ir vienīgie, ko būtu vērts ņemt vērā.

Tai pašā laikā krievu izdevums "Delovoi Peterburg" ziņo, ka interesi iegādāties britu auto ražotāju izrādījusi arī Krievijas kompānija "Ruspromavto" (šis uzņēmums ietilpst holdingā "Bazovij Element", kuru vada miljardieris Oļegs Deripaska). "Ruspromavto" direktoru padomes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Juškevičs sacījis, ka "MG Rover" šķiet pievilcīgs, taču lēmums par tā iegādi tiks pieņemts pēc tā izvērtēšanas, kas varētu ilgt pat gadu.

"Financial Mail on Sunday" raksta, ka Deripaskas pārstāvji griezušies pie "PricewaterhouseCoopers" ar atbilstošu piedāvājumu. Attiecībā uz šo ziņojumu "PricewaterhouseCoopers" administrators kompānijā "MG Rover" Tonijs Lomass sacījis, ka droša krievu kompānija izrādījusi reālu interesi par visa "MG Rover" biznesa iegādi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu