Irānas autobūves uzņēmumi apsver "MG Rover" pārņemšanu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divi Irānas valsts autobūves uzņēmumi apsver iespēju pirkt bankrota priekšā nonākušo Lielbritānijas autobūvētāju "MG Rover", piektdien informēja Irānas ziņu aģentūra ISNA.

"Irānas "Khodro" un SAIPA apsver "MG Rover" pārņemšanu," aģentūrai izteicies Irānas rūpniecības ministrijas pārstāvis.

"Khodro", kas ir lielākais autobūves uzņēmums Tuvo Austrumu valstīs, izvirzījis ambiciozus mērķus līdz 2011.gadam palielināt ražošanas apjomu līdz vienam miljonam automobiļu gadā un ir sācis veidot ražotnes Tuvajos Austrumos, Āfrikā un bijušajās PSRS republikās.

SAIPA ir otrs lielākais Irānas automobiļu ražotājs.

Simts gadus vecais Lielbritānijas autobūves uzņēmums "MG Rover", kas ražoja tādus automobiļus kā "Mini" un "Land Rover", ir pārtraucis darbību pēc tam, kad neizdevās tā glābšanas plāns sadarbībā ar Ķīnas autobūvētāju "Shanghai Automotive Industry Corp.".

Pagājušajā nedēļā "MG Rover" administrators "PricewaterhouseCoopers" (PwC) paziņoja, ka nepastāv cerības glābt uzņēmumu un aptuveni pieciem tūkstošiem tā darbinieku draud atlaišana no darba.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu