"MG Rover" neizdosies glābt (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finanšu grūtībās nonākušais Lielbritānijas autoražotājs "MG Rover" piektdien faktiski nonāca bankrota priekšā, kad administratori paziņoja, ka nepastāv cerības pārdot tā biznesu kopumā.

Pagājušo piektdien ieceltais "MG Rover" administrators "PricewaterhouseCoopers" (PwC) paziņoja, ka nepastāv cerības glābt uzņēmumu un tā 6000 darbinieku draud darba zaudēšana.

"Mēs esam secinājuši, ka nav cerību saņemt pietiekami lielu jaunu finansējumu, lai saglabātu darba vietas, kamēr notiek sarunas," teikts PwC paziņojumā.

Administrators informēja, ka "MG Rover" strādājošie ir tikuši informēti par "nozīmīgu darba vietu skaita samazinājumu" un nepastāv iespēja pārdot "MG Rover" kā vienotu uzņēmumu.

Lielbritānijas valdība tika piešķīrusi kompānijai 6,5 miljonu mārciņu (6,7 miljonu latu) lielu aizdevumu, lai "MG Rover" vismaz dažas nedēļas varētu turpināt darbu.

"MG Rover" finanšu grūtības aktualizējās pagājušajā nedēļā, kad netika panākta vienošanās par autoražotāja "glābšanas" darījumu ar Ķīnas kompāniju "Shanghai Automotive Industry Corp" (SAIC).

Analītiķi norāda, ka šī Ķīnas kompānija varētu iegādāties "MG Rover" aktīvus, ja tiks sākts likvidācijas process.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu