"MG Rover" darbinieku ģimenes vēršas pie premjerministra

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grūtībās nonākušā Lielbritānijas auto ražotāja "MG Rover" darbinieku sievas un bērni trešdien Londonā plāno protestēt pret darbinieku atlaišanu, iesniedzot protesta vēstuli Lielbritānijas premjerministram Tonijam Blēram.

Ja tiks slēgta rūpnīca Longbridžā, darbu varētu zaudēt seši tūkstoši "MG Rover" darbinieku. Grūtības kompānijai radušās tāpēc, ka "MG Rover automašīnu rūpnīca un tās īpašumā esošā dzinēju ražošanas kompānija "Powertrain" mēnesī cieš 20-25 miljonu mārciņu (20,6-25,7 miljonu latu) lielus zaudējumus.

"MG Rover" darbinieku ģimenes vēstuli Blēram gatavojas iesniegt uzreiz pēc tam, kad viņš būs publiskojis Darba partijas priekšvēlēšanu manifestu, kurā galvenais uzsvars likts uz valdības panākumiem ekonomikā.

Valdība ir arī piešķīrusi kompānijai 6,5 miljonu mārciņu (6,7 miljonu latu) lielu aizdevumu, lai "MG Rover" līdz 5.maijā paredzētajām parlamenta vēlēšanām atliktu politiski nevēlamo masveida darbinieku atlaišanu.

Kompānija "MG Rover" bankrota priekšā nonāca pagājušajā nedēļā, kad netikta panākta vienošanās par autoražotāja "glābšanas" darījumu ar Ķīnas kompāniju "Shanghai Automotive Industry Corp" (SAIC).

"Rover" darbinieku ģimenes vēlas, lai valdība arī turpmāk izmantotu visus iespējamos līdzekļus, lai darījums ar Ķīnas kompāniju tomēr tiktu īstenots.

"Šī spontānā demonstrācija aicina valdību darīt visu, kas nepieciešams, lai glābtu rūpnīcu," norādīja arodbiedrības TGWU pārstāvis.

Savukārt administratori no kompānijas "PricewaterhouseCoopers" (PwC), kura piektdien pārņēma "MG Rover" vadību, prognozē, ka sarunas ar SAIC šajā nedēļā tomēr varētu atsākties.

PwC pārstāvji trešdien arī paziņoja, ka "MG Rover" ražoto automašīnu īpašnieki varētu zaudēt savu transporta līdzekļu lietošanas garantijas, jo autobūves uzņēmumam nav līdzekļu garantiju apkalpošanas finansēšanai.

"Mēs apzināmies, ka "MG Rover" tradicionāli atlīdzina automašīnu remontēšanas uzņēmumiem un oficiālajiem izplatītājiem izdevumus, kas saistīti ar garantijas remontu veikšanu. Tomēr šobrīd kompānijai nepietiek līdzekļu šādu darbību finansēšanai," norādīja PwC pārstāvis.

Savukārt kompānijas "MG Rover" vadība aktīvu veidā piedāvāja 49 miljonus mārciņu, lai novērstu kompānijas bankrotu, tomēr eksperti prognozē, ka šis darījums varētu neizdoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu