"MG Rover" pēdējās cerības izgaist (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas autoražotāja "MG Rover" un tā 6000 darbinieku nākotne ir apdraudēta, jo ceturtdienas vakarā sabruka kompānijas glābšanas plāns - iecere apvienoties ar Ķīnas autoražošanas gigantu.

Lielbritānijas tirdzniecības un rūpniecības ministre Patriša Hjuita ceturtdienas vakarā paziņoja, ka pēc sarunu ar "Shanghai Automotive Industry Corporation" (SAIC) neveiksmīga noslēguma "MG Rover" valde nolēmusi vērsties pie administratoriem, jo kompānijai beigusies nauda.

"Beigās SAIC paziņoja, ka viņi nav pārliecināti par "MG Rover" nākotnes maksātspēju un tādēļ neredz pamatotu nākotni darījumam," preses konferencē sacīja Hjuita. "SAIC pieprasīja, lai "MG Rover" darījuma parakstīšanas brīdī un vēl divus gadus pēc tam būtu maksātspējīga. Tā kā viņi nespēja to garantēt, nebija iespējams panākt vienošanos."

Tirdzniecības un rūpniecības ministrijas pārstāvis sacīja, ka "MG Rover" priekšsēdētājs Džons Touvers vēlu ceturtdienas vakarā piezvanījis Hjuitai un apstiprinājis, ka "[kompānijas] valde nolēmusi vērsties pie administratoriem".

Transporta un vispārējās strādnieku arodbiedrības ģenerālsekretārs Tonijs Vūdlijs arī apstiprināja, ka arī viņu Touvers informējis par administratoru pieaicināšanu.

"Viņi ["MG Rover"] vienojās par Patrišas Hjuitas nolasītā paziņojuma tekstu," Vūdlijs sacīja BBC.

Tajā pašā laikā pati kompānija steidzīgi noliedza administratoru pieaicināšanu, norādot, ka "MG Rover" vērsusies pie auditoriem "PricewaterhouseCoopers", lai pārbaudītu uzņēmuma grāmatvedību un lūgtu padomu.

Kompānija automašīnas sāka ražot pirms simts gadiem.

Lielbritānijas valdība piedāvāja kompānijai aizdevumu 100 miljonu sterliņu mārciņu apmērā, lai glābtu "MG Rover", bet nauda tiktu piešķirta tikai tādā gadījumā, ja kompānijai izdotos vienoties ar Ķīnas ražotāju "Shanghai Automotive Industry Corporation" (SAIC).

Taču SAIC ceturtdienas vakarā pārtrauca sarunas, tāpēc ka valdības solītā palīdzība tā arī nav piešķirta.

Bijušais Vācijas autoražotāja BMW apakšuzņēmums "MG Rover" ceturtdien pārtrauca ražošanu tās galvenajā rūpnīcā Birmingemā, kur strādā 6000 darbinieku.

BMW 2000.gadā par simbolisku cenu - desmit sterliņu mārciņām - pārdeva kompāniju britu uzņēmēju grupai "Phoenix Venture Holdings" (PVH).

Kompānija ceturtdien, brīdinot, ka beigas ir tuvu, mudināja britu valdību steidzīgi pieņemt lēmumu par aizdevuma piešķiršanu.

"MG Rover" direktoru valde ir gatava nodrošināt 10 miljonus sterliņu mārciņu no savas naudas, lai pārliecinātu valdību piešķirt aizdevumu, teikts kompānijas paziņojumā.

Tomēr Lielbritānijas valdība, baidoties no Eiropas Savienības (ES) konkurences likumu pārkāpšanas, aizdevuma piešķiršanu saistīja ar glābšanas sarunu iznākumu.

Savukārt SAIC esot pieprasījusi garantijas, ka "MG Rover" divus gadus būs "finansiāli dzīvotspējīga".

Papildus 6000 kompānijas darbinieku ir apdraudētas arī "MG Rover" piegādnieku 15 000 darbavietu.

Viens no lielākajiem piegādātājiem ir pārtraucis sūtījumus, jo autokompānija tam ir parādā 900 000 mārciņu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu