Jelgavā notiks Latvijas bērnu un jauniešu popgrupu un ritmu deju grupu festivāls "Baltā kaza 2005"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šo sestdien 9.aprīlī Jelgavas kultūras namā piecpadsmit gadu jubileju svinēs lielākais Latvijas bērnu un jauniešu popgrupu un ritmu deju grupu festivāls "Baltā kaza 2005". Visi tiek aicināti uz neaizmirstamu "tusiņu", kuru vadīs dziedātāja Linda Kalniņa (Lily) un Ā. Alunāna teātra aktieris Ivars Pirvics.

Lai pilnveidotu Latvijas kultūrvidi un apliecinātu tās kvalitāti valsts mērogā, kā arī dotu impulsu bērnu un jauniešu mākslinieciskās aktivitātes tālākai attīstībai, katru pavasari JPPA "Kultūra" uzaicina visus dziedāt un dejot mīļotājus uz Latvijas bērnu un jauniešu popgrupu un ritmu deju grupu festivālu "Baltā kaza".

Šis ir kļuvis par lielāko, demokrātiskāko un apmeklētāko bērnu popgrupu festivālu Latvijā aiz "Saules zaķa", kas jau 15 gadu notiek Jelgavā.

Festivālā piedalīsies 500 bērnu un jauniešu no visas Latvijas, kas iepriecinās gan ar pilnīgi jauniem un oriģināliem pirmatskaņojumiem, gan pārbaudītām klasiskām vērtībām.

Koncertu vērtēs profesionāla žūrija, tāpēc dalībniekiem ļoti nopietni jāgatavojas šim festivālam. Konkursa sadalījums divos līmeņos ļauj savā starpā sacensties jau atzinību guvušiem kolektīviem un dažādu konkursu laureātiem, kā arī sevi apliecināt un pieteikt plašākai sabiedrībai jaunajām popgrupām un ritma deju kolektīviem.

Festivāla norise. 8.30 - 9.50 reģistrācija, mēģinājumi "dzīvās" rindas kārtībā. 10.00 - festivāla atklāšana. 10.00 - 13.00 dzied apvienoto jaunāko grupu dziedātāji, B līmeņa vidējie un vecākie dziedātāji. 13.00 - 14.30 dejo apvienotie A un B līmeņi, visas grupas. 14.30 - 14.40 apbalvošana jaunāko un B līmeņu grupu dziedātājiem. 14.40 - 15.00 pauze. 15.00 - 15.10 apbalvošana dejotājiem. 15.10 - 17.50 dzied vidējo un vecāko grupu A līmeņa dziedātāji. 18.10 Apbalvošana A līmeņa grupu dziedātājiem.

Konkursa "Saules zaķis" producents Aivars Auziņš (kurš arī šogad būs žūrijā) teic: "Jelgava ir viena no galvenajām jauno vokālistu kalvēm, kādas Latvijā ir tikai pāris un kuru vidū pilsēta izceļas ar to, ka kopj Eiropā izzūdošo bērnu popansambļu tradīciju."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu