Gejiem viesnīcā atsaka numuriņu (316)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieši seksuālās orientācijas dēļ gejiem viesnīcā atteikti numuriņi, pārliecināti Geju un lesbiešu atbalsta grupas biedri. Tāpēc taisnību meklēt viņi nolēmuši Valsts cilvēktiesību birojā. Geju un lesbiešu jauniešu atbalsta grupas pārstāvji iesnīcā „Saulīte” vēlējušies rezervēt 13 divvietīgus numuriņus uz jūliju, lai starptautiskās konferences laikā tās dalībniekiem būtu kur apmesties.

Sākotnēji administrācija bijusi vēlīgi noskaņota un piedāvāja pat atlaides, taču pēc stundas viesnīcas pakalpojumi tika atteikti.

Gabriels Andrejs Strautiņš, GLJAG prezidents: „Uz jautājumu, kāpēc, jo nav nekāda pamata – telpas ir, mēs esam gatavi maksāt, viņi teica, ka atsaka, un nolika klausuli.

Report.: Organizācijas biedri pārliecināti, ka tieši viņu seksuālā orientācija ir galvenais atraidījuma iemesls.

Gabriels Andrejs Strautiņš, GLJAG prezidents: „Tāpēc, ka mūsu organizācijas nosaukums – Geju un lesbiešu jauniešu atbalsta grupa. Viņi nobijās no nosaukuma.”

Report.: Jaunieši ir gatavi vērsties tiesā par goda un cieņas aizskaršanu, kā arī piedzīt materiālo kompensāciju no viesnīcas. Valsts cilvēktiesību birojā nenoliedz, ka viesnīcas vadība rīkojusies diskriminējoši un tas ir cilvēktiesību pārkāpums.

Līga Biksiniece, VCB analīzes daļas vadītāja: „Pagaidām Latvijas likumdošanā šādi gadījumi gandrīz nav regulēti, tāpēc grūti šādas iestādes sodīt.”

Report.: Nedz ādas krāsai, nedz dzimumam un seksuālajai orientācijai nevajadzētu būt par iemeslu viesnīcas pakalpojuma atteikšanai. Pēc šā gadījuma Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Jenzis secina, ka Eiropas biznesa kultūra līdz Latvijai acīmredzami vēl nav atnākusi.

Jānis Jenzis, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents: „Viesnīcai būtu pamats atteikt gadījumos, ja būtu kādi nemaksātāji. Ja ir kāds diskriminējošs iemesls, tad īsti pareizi tas nebūtu.

Report.: Viesnīcas „Saulīte” vadība kameras priekšā no komentāriem atteicās, taču telefonsarunā neslēpa, ka homoseksuālus jauniešus savā hotelī redzēt nevēloties.

Gabriels Andrejs Strautiņš, GLJAG prezidents: „Tur ir diezgan nopietni cilvēki, neviens apkārt bučodamies nestaigā.”

Report.: Kaut arī Latvija jau vairākus mēnešus ir Eiropas Savienībā, joprojām valstī nedarbojas direktīvas, kas precīzi formulētu diskrimināciju jautājumu. Valsts cilvēktiesību birojā norāda, ka tuvākajā laikā šis jautājums tiks sakārtots.

Komentāri (316)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu