Nogrimušajā prāmī "Estonia", iespējams, atradās slepeni ieroči (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prāmī "Estonia", kas nogrima vētrā 1994.gada 28.septembrī, iespējams, atradās slepeni ieroči. Kā trešdien raksta Igaunijas avīze "Aripaev", atsaucoties uz zviedru avotiem, šādu pieņēmumu izteicis bijušais Zviedrijas muitas darbinieks Lennarts Henriksons.

Pēc viņa teiktā, prāmī "Estonia", iespējams, atradās automašīnas ar slepenu ieroču kravu. Zviedrijas muitniekiem bija aizliegts pārbaudīt šādas kravas. Henriksons stāstīja, ka 14. un 20. septembrī prāmī "Estonia" Stokholmā ieradās automašīnas, kuras saskaņā ar muitas priekšnieka pavēli muitai bija aizliegts pārbaudīt. Heriksons, kurš Stokholmas muitā nostrādājis 38 gadus, teica, ka šādu pavēli viņš saņēmis pirmo reizi. Heriksonam izdevies uzzināt, ka kastēs, kas atradās automašīnā, kura ieradās ar prāmi Zviedrijā 14.septembrī, bijuši kaut kādi elektroniskās aparatūras komponenti. Pati automašīna piederējusi Zviedrijas firmai "Ericsson Access AB". Tomēr nav zināms, vai bojāejas dienā prāmī "Estonia" atradās automašīna ar slepeno kravu. Prāmis "Estonia", kas bija ceļā no Tallinas uz Stokholmu, vētrā nogrima naktī uz 1994.gada 28.septembri. Katastrofā gāja bojā 852 cilvēki. Pēc oficiālās versijas, prāmja bojāejas iemesli bijuši trūkumi tā konstrukcijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu