Kā uzrakstīt pieteikuma vēstuli? Piemērs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.freeimages.co.uk

Nosūtot savu autobiogrāfiju jeb CV potenciālajam darba dēvējam vai starpniekam, vēlams papildināt to ar pieteikuma vēstuli, kura piesaistīs jums uzmanību.

Pirms sākat rakstīt vēstuli, izvēlieties klusu, mierīgu vietu un labi apdomājiet, kādus uzdevumus risinās šī vēstule. Vēstulei jāpamudina darba dēvējs uzaicināt jūs uz interviju, lai gan jūsu CV var būt dažas neskaidrības un izlaisti dati par darba pieredzi. Protams, viss būs atkarīgs no jūsu konkrētās situācijas.

Pieteikuma vēstulei jāatbilst vispār pieņemtajam standartam: jābūt virsrakstam, jāraksta ar vienas rindkopas intervālu un nodaļas bloka organizāciju, jāraksta uz laba papīra. Vēlams, lai papīrs CV un pieteikuma vēstulei būtu vienāds. Ievērojiet vēstules rakstīšanas pamatprincipus: tai jābūt īsai, bet jāpievērš jums uzmanība un jāparāda jūsu atbilstība piedāvātajam darbam. Nerakstiet pārāk garus un sarežģītus teikumus.

Pieteikuma vēstuli pieņemts adresēt konkrētam tās firmas darbiniekam, kurā jūs vēlaties strādāt. Darbinieka vārdā un uzvārdā nedrīkst būt kļūdu. Vēstules sākumā (augšējā labajā stūrī) norādiet sūtītāja adresi un datumu.

Ir pieņemts, ka vēstule sastāv no trim vai četrām daļām. Pirmajā daļā uzrakstiet informācijas avotu, no kura uzzinājāt par vakanci. Varat pieminēt konkrēta cilvēka vārdu, ja starp jums ir saistība. Tas pievērsīs jums vairāk uzmanības. Galvenais — saņemt atļauju no šā cilvēka izmantot viņa vārdu.

Ļoti labi, ja esat kaut ko iepriekš uzzinājis par firmu, kurā vēlaties strādāt. Tad uzrakstiet dažus firmai glaimojošus vārdus. Šie vārdi apliecinās, ka jau esat pētījis informāciju par kompāniju, kurā vēlaties strādāt. Turklāt jūs varat norādīt savas vēstules mērķi.

Otro daļu veltiet savas darba pieredzes aprakstam. Parādiet darba devējam, ka lieliski derat šim amatam. Īsi aprakstiet savus panākumus un sasniegumus darba gaitās. Paskaidrojiet (ja nepieciešams) tos CV minētos faktus, kuri nav pietiekami skaidri un var radīt negatīvu iespaidu par jums. Saistiet savu iepriekšēju darba pieredzi ar vakanci, uz kuru pretendējat: paziņojiet lasītājam, kādas īpašas iemaņas jūs varat parādīt piedāvātajā darbā.

Nekādā gadījumā nepārrakstiet tieši rindas no CV vai vismaz pārveidojiet teikumu. Rakstot vēstules pamatdaļu, galvenais atcerēties un atkārtot: «Varu jums piedāvāt, lūk, ko…». Pēdējā daļā var būt norādīts, kā jūs plānojat veidot turpmākos kontaktus. Tas ir it kā jūsu turpmākās rīcības apraksts: zvans, starp citu, sakarā ar tikšanos, ierašanās kompānijā utt. Varat vienkārši uzrakstīt: «Ceru uz Jūsu atbildi.» Pateicieties lasītājam par viņa patērēto laiku, lai izlasītu jūsu vēstuli.

Pieteikuma vēstules paraugs: Rīgā, LV-1010Brīvības ielā 33, dz.15

2004. gada 15. janvārī

Jāņa Ozoliņa k-gam,«BCCB» kompānijaspersonāla menedžerim,Rīgā, LV-1122,Elizabetes ielā 47

Godājamais Ozoliņa k-gs!

No Jūsu darbinieka Pētera Jansona uzzināju, ka Jūsu uzņēmumā ir brīva vakance uz mārketinga menedžera vietu. Pēteris Jansons īsumā man pastāstīja, kādas ir prasības šai vakancei, un esmu secinājis, ka manas zināšanas un pieredze var sniegt Jūsu uzņēmumam labumu.

Šobrīd esmu kompānijas «ZVM» mārketinga menedžeris. Man ir lieliskas attiecības ar «ZVM», bet, ņemot vērā manus profesionālus sasniegumus un stiprās puses, esmu secinājis, ka manas darījuma spējas būtu noderīgākas Jūsu biznesa sfērā.

Kā varat redzēt manā CV, kas ir šīs vēstules pielikumā, plašais mārketinga darījumu diapazons, ko esmu veicis visas savas karjeras gaitā, pilnīgi atbilst jūsu uzņēmuma darbības sfērai, kas atver 5 jaunas filiāles. Turklāt man ir plaša pieredze šādās darbības sfērās: reklāma un sakari ar sabiedrību produktu un pakalpojumu virzīšanā visas valsts teritorijā, tirgus mārketinga pētījumi. Tās ir darbības sfēras, kuras, kā es saprotu, varētu būt manas pamatfunkcijas, ja es tiktu pieņemts darbā «BCCB». Es esmu kārtīgs un atbildīgs darbinieks, labi spēju adaptēties jebkurā kolektīvā.

Ja Jums ir kādi jautājumi saistībā ar manu CV, lūdzu, zvaniet jebkurā laikā. Labprāt vēlētos ar Jums satikties, lai izstāstītu par savu pieredzi un iespējām, kas varētu būt noderīgas Jūsu uzņēmumam. Esmu ļoti pateicīgs par Jūsu uzmanību un interesi. Ceru saņemt atbildi uz manu piedāvājumu.

Ar cieņu,Jānis Bērziņš

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu