D.Mazvērsīte: Par Keriju balsotu tikai tāpēc, lai nebalsotu par Bušu (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Koralgeiblsā Floridas štatā notiks pirmā no trim iecerētajām debatēm starp pašreizējo ASV prezidentu Džordžu Bušu un prezidenta amata kandidātu Džonu Keriju. Centāmies noskaidrot, kurš no abiem prezidenta amata kandidātiem Latvijā zināmiem cilvēkiem šķiet simpātiskāks.

„Balva – Baltais nams” Abiem šiem Baltā nama „kārumniekiem” 2. novembris būs izšķirošā diena, jo tieši tad Amerikas pilsoņi ievēlēs savas valsts jauno prezidentu. Latvijas Pirmās partijas (LPP) deputāts Oskars Kastēns, ja būtu Amerikas pilsonis, prezidenta velēšanas ignorētu. „Es nebalsotu ne par vienu no šiem abiem kandidātiem, jo man viņi šķiet diezgan nepārliecinoši,” – tā O. Kastēns. „Bušam nē!!!” BBI savu viedokli izteica arī apvienības „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) deputāts Jakovs Pliners: „Nevaru objektīvi atbildēt uz šo jautājumu, jo noteikti nezinu daudzas nianses, kuras man būtu jāzina kā vēlētājam. Bet vienu varu teikt droši - par Bušu nebalsotu!” ”Bušs un Kerijs - simpātiskie puiši” „Ne par vienu no šiem kandidātiem man nav nekādas intereses kā par ASV prezidentu, bet varbūt viņi ir simpātiski puiši. Esmu pārāk tālu no politikas, lai izlemtu, par kuru atdotu savu balsi. Kerijs man šķiet kā tāds demokrātijas ideāls,” atzina Radio „SWH” darbiniece Ieva Adamsa. „Negribu būt amerikānis…” Mūzikas producents Agris Semēvics: „Pirmām kārtām es nemaz nevēlētos būt amerikānis. No šiem abiem kandidātiem neizvēlētos nevienu.” „Terorisms - bizness…” Apvienotās sociāldemokrātiskās labklājības partijas priekšsēdētājs Juris Žuravļovs: „Atbalstu Keriju! Aizsūtot savas valsts karavīrus miera misijā uz Irāku, mēs maksājam nodokļus Amerikas vietā, kurus tikpat labi varētu izmantot izglītībai, pensijām vai veselības aprūpei. Šobrīd ļoti daudz līdzekļu tiek tērēts karam, bet karš taču nedod neko labu.” J. Žuravļovs BBI uzsvēra, ka „Buša šā brīža arguments karam ir „mēs cīnāmies pret terorismu”. Terorisms ir ļoti labs peļņas avots, liels bizness ar iespaidīgiem līdzekļiem. Es savu balsi atdotu par Keriju, jo tad tiktu aizstāvētas arī mazo un vidējo uzņēmumu intereses, iespējams, netiktu ražoti ieroči. Ja Kerijs būs pie varas, tad pieļauju, ka Latvijā dzīves līmenis paaugstināsies un pirmās nepieciešamības preces nesadārdzināsies.” „Aģitācija pret Bušu…” „Es atrados Amerikā, kad bija iepriekšējās prezidenta vēlēšanas. Personīgi pati piedalījos aģitācijās pret Bušu. Tajā laikā mans favorīts bija Als Gors. Šobrīd es izvēlētos balsot par Keriju, jo Bušs man nešķiet simpātisks,” BBI uzsvēra radio „Skonto” rīta cilvēks Rita Paula. „Nekas nepatīk…” Grupas „Rebel” līderis Igors Novikovs atzina, ka vispār par vēlēšanām neinteresējas un līdz ar to tajās arī nepadalītos. „Personīgi man no šiem abiem kandidātiem nepatīk neviens,” piebilda I.Novikovs. „Tikai ne par Bušu…” Mūzikas kritiķe Daiga Mazvērsīte: „Par šo tēmu neesmu domājusi. Iespējams, ka vairāk man simpatizē Kerijs. Par šo kandidātu balsotu tikai tāpēc, lai nebalsotu par Bušu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu