Krējuma „Aperitīvs”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūs jau zināt, ka jums nav tiesību dzīvot garlaicīgi, tāpēc pēc neilgas pauzes esam atgriezušies ar jauniem notikumiem, stāstiem un pastāstiņiem. Sāksim ar mūsu pašu Horenu, amerikāņu Britniju un džezu Saulkrastos - "Aperitīvā".

Pusceļa piezīmes

"Šķiet, pati galvenā mantra, ko man iemācījuši kalni, skan: brīdī, kad esi sasniedzis ilgi kāroto virsotni, atceries, ka tas ir pusceļš," saka dīdžejs, nirējs un nu arī grāmatas autors Horens Stalbe. Viņa un līdzautores Dzintras Kalniņas grāmatas “Pusceļš” atvēršanas svētki notika šaurā draugu lokā. Grāmatā aprakstīts Horena un viņa draugu fiziskais un graīgais ceļojums Nepālas kalnos. Ceļotāju aprakstīto gaisotni mazliet tuvāku darīja Nepālas tautas mūzika un vēl nepabeigtā filma par to pašu ceļojumu. Horens uzskata, ka šis darbs nav domāts mierīgai palasīšanai, viņš vēlētos, lai tas būtu kā grūdiens lasītājam piecelties, sakravāt ceļasomu un doties ceļā!

Brīvie ritmi

Šāgada Saulkrastu Džeza festivāls noslēdzies ar grandiozu kopmuzicēšanu. Pasākuma īpašie viesi un visi festivāla mūziķi ļāva izbaudīt festivāla vienotības garu, ko, muzicējot kopā, radīja džeza zvaigznes no visas pasaules, kas vienkopus pulcējušās, iespējams, vienīgo reizi. Pirmo reizi Latvijā uzstājās ekstravagantais bundzinieks no Šveices, elektroniskās mūzikas un dzīvā džeza sintēzes virtuozs Džo Džo Meijers, bet īpaši sirsnīgi skatītāji uzgavilēja pašmāju džeza primadonnai Olgai Pīrāgs, kura Saulkrastos svinēja skatuves gaitu trīsdesmito jubileju.

Miljonkāsis „Fārenheits”

Maikla Mūra „oskarotā” dokumentālā filma „911 grādu pēc Fārenheita” uzstādījusi jaunu dokumentālo filmu kases rekordu – tās peļņa jau pārsniegusi simt miljonus dolāru – ar šādiem rezultātiem parasti lepojas labākie Holivudas grāvēji. Režisors cer, ka viņa filma, kurā skarbi kritizēta Buša administrācija, iedvesmos balsotājus gaidāmajās prezidenta vēlēšanās un tie, kas parasti pie vēlēšanu urnām nedodas, – strādnieki, vientuļās māmiņas un jaunieši – nobalsos par konkurentu Džonu Keriju. Mēs savus latiņus pasaules pelnošākās dokumentālās filmas simtmiljoniem varēsim piepulcēt jau septembrī.

Misija atlikta

Toma Krūza nākamā misija nupat tiešām izskatās teju neiespējama. Aktiera jaunākais projekts „Neiespējamā misija 3” nonācis strupceļā, jo filmas režisors Džo Kārnahens saķīvējies ar filmu studiju tik tālu, ka režisors no tālāka darba pie šīs filmas atteicies un nu producentiem jāmeklē aizstājējs. Pēc plāna trešās „Misijas” filmēšana būtu jāsāk jau nākammēnes Berlīnē, bet pirmizrāde paredzēta nākamā gada jūnijā.

Otrreiz – rūgts!

Britu avīze "Daily Mail" ziņo, ka Britnija Spīrsa gatavojas kāzām kabalisma rituālu garā. 22 gadus vecā dziedātāja, kura pagājušajā gadā jau izbaudīja laulības dzīves laimi 55 stundu garumā, ir saderinājusies ar 26 gadus vecu dejotāju, kura bijusī draudzene pagājušajā nedēļā laidusi pasaulē abu kopīgo bērnu. No jūdaisma atvasinātā kabalistika kļuvusi par slavenību modes reliģiju. Tai pievērsušās arī Madonna un Demija Mūra. Baumo, ka Britnijas vecāki baptisti nebūt nepriecājas par meitas lēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu