Atklāta Ēvalda Valtera iela un pirmā Dreiliņu dzīvojamā māja (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs un aktrise Vera Gribača Dreiliņos atklāja jauno Ēvalda Valtera - latviešu strēlnieka un aktiera - vārdā nosaukto ielu. Atklājot jauno ielu, G.Bojārs pauda gandarījumu, ka viņa ideja par ielas nosaukšanu tautā iemīļotā aktiera vārdā ir guvusi atbalstu un nu arī realizējusies. V.Gribača bija patiesi iepriecināta, ka Ēvalda Valtera iela atrodas vietā, kur ir gan mežs, gan pļava, gan arī dzīvojamās mājas.

Domes priekšsēdētājs atklāja arī pirmo šajā mikrorajonā ekspluatācijā nodoto dzīvojamo māju, pasniedzot atslēgas pirmajiem mājas iemītniekiem. Dzīvokļa atslēgu saņēma arī pērn dzimušo trīnīšu mamma Nadežda Vjaļikova, kas turpmāk mitināsies gaišā labiekārtotā četristabu dzīvoklī. „Tādējādi Rīgas dome ir pildījusi doto solījumu nodrošināt kuplo ģimeni ar ērtu dzīvokli,” sacīja G.Bojārs. Ē. Valtera ielā 3 atrodas deviņu stāvu ēka ar 144 dzīvokļiem. Tajā ir 36 vienistabas dzīvokļi ar platību 32,2 m², 36 divistabu dzīvokļi ar platību 50,9 m², 36 trīsistabu dzīvokļi ar platību 62,8 m² un 36 četristabu dzīvokļi ar platību 78,6 m². Ēkas kopējā platība ir 9180 m², bet dzīvokļu kopējā platība 8082 m². Mājas būvtilpums ir 31346 m³. Ēkas kopējās izmaksas ir Ls 1 430 257. Viena kvadrātmetra kopplatības izmaksas ir 155,80 Ls/m², viena kvadrātmetra dzīvojamās platības izmaksas ir 176,97 Ls/ m². Šo dzīvojamo māju sāka būvēt 1990. gadā, taču 1993. gadā, kad bija gatavs ēkas karkass deviņu stāvu līmenī, celtniecība tika pārtraukta. Nama projekta izstrāde tika sākta 2002. gada beigās, bet būvatļauja izsniegta 2004. gada 19. janvārī. Pusgada laikā atbilstoši būvnormatīvu prasībām veikta ārsienu, bēniņu un grīdas siltināšana, ielikti pakešu logi, izbūvēta apkures sistēma un lodžijas. Ēka ir nodota ekspluatācijā ar pilnu iekšējo apdari, santehnikas aprīkojumu un gāzes plītīm. Dzīvokļos grīdas segums ir lamināts ar skaņas izolāciju. Dzīvojamās mājas pasūtītāja, projekta vadības un būvuzraudzības funkcijas veica Rīgas domes kapitālsabiedrība SIA “Rīgas pilsētbūvnieks”, bet ēkas galvenais būvuzņēmējs bija SIA “Kalnozols Celtniecība”. Pārbūves projektu izstrādāja Jura Pogas arhitektu birojs. Ēkas būvniecībai nepieciešamo finansējumu kā ilgtermiņa kredītu a/s “Parekss banka” ņēma SIA “Rīgas pilsētbūvnieks”, taču ēkas valdītājs ir Rīgas pašvaldība.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu