Klintons nožēlo savu "morālo kļūdu" (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais ASV prezidents Bils Klintons savas attiecības ar Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku raksturoja kā "šausmīgu morālu kļūdu". Tomēr Klintons intervijā telekanālam CBS sacīja, ka viņš ne reizi neapsvēra atkāpties no amata skandāla dēļ un savu cīņu pret impīčmentu nodēvēja par "cieņas aizstāvēšanu".

Interviju paredzēts pārraidīt svētdien, bet tās fragmenti jau ir publiskoti. Tā aizsāk reklāmas turneju Klintona 957 lapas biezajiem memuāriem "My Life" ("Mana dzīve"), kas ASV tiks izdota nākamo otrdien. Klintona attiecības ar Levinsku viņam gandrīz maksāja prezidenta amatu. Skandāls noveda līdz viņa impīčmentam Pārstāvju palātā 1998.gada decembrī. Taču 1999.gada februārī Senāts viņu attaisnoja, ļaujot Klintonam turpināt darbu. CBS intervijā Klintons sacīja, ka nožēlo savu dēku ar Levinsku. "Es to darīju vissliktākā iemesla dēļ," atzina Klintons. "Tikai tādēļ, ka es to varēju." Viņš arī pastāstīja, ka viņa sievai Hilarijai vajadzēja kādu laiku, lai izlemtu - pamest viņu vai ne. Vairāk nekā gadu Klintonu pāris reizi nedēļā apmeklēja ģimenes konsultācijas. Tomēr Klintons uzskata, ka viņam nevajadzēja izvirzīt impīčmenta apsūdzības. "Es neaizgāju, es ne brīdi nedomāju par atkāpšanos, un es stājos tam pretī un uzvarēju," viņš norādīja. "Visa cīņa bija par godu. Es to neuzskatu par apkaunojumu, jo tas [impīčmenta process] bija nelikumīgs, varas ļaunprātīga izmantošana," sacīja Klintons. Bijušais prezidents arī atklāja, ka par savu visaugstāko brīdi prezidentūras laikā viņš uzskata dienu, kad beidzās Kosovas karš. Iekšpolitikā viņš ir lepns par rekordlielo ekonomisko pieaugumu viņa astoņus gadus ilgās prezidentūras laikā. Gaidāms, ka Klintona grāmata, par kuru viņš esot saņēmis honorāru vairāk nekā 10 miljonu ASV dolāru apmērā, kļūs par bestselleru. Hilarijas Klintones 2003.gadā izdotie memuāri par dzīvi Baltajā namā "Living History" ("Dzīvā vēsture") ir pārdoti 1,7 miljonos eksemplāru, sasniedzot rekordu starp dokumentālās literatūras grāmatām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu