Maija beigās Lužkovs atvērs Rīgā "Maskavas namu" (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas mēra Jurija Lužkova vizītes laikā Rīgā 29.maijā svinīgi tiks atklāts Maskavas kultūras un biznesa centrs, kuru turpmāk sauks par "Maskavas namu".

Kā informēja Maskavas kultūras un biznesa centra direktors Jurijs Silovs, šobrīd beidzas Maskavas īpašumā esošo ēku rekonstrukcija Marijas ielā, kur paredzēts atklāt centru. Pēc viņa vārdiem, 2003.gadā uzsāktā centra ēkas rekonstrukcijā tika ieguldīti septiņi miljoni ASV dolāru (Ls 3 801 000). Paredzēts, ka "Maskavas namā" darbosies koncertzāle ar ietilpību 400 cilvēkiem, konferenču un izstāžu zāle, kas tiks aprīkotas ar mūsdienīgu tehniku. Centrā tiks ierīkots restorāns un grāmatu veikals, kurā plānots rīkot grāmatu prezentācijas pasākumus un literārus vakarus. Maskavas pārstāvniecībā darbosies arī Maskavas tūrisma nodaļa. Pēc Silova vārdiem, nodaļā Latvijas iedzīvotājiem tiks sniegta palīdzība ielūgumu vīzām saņemšanai. Tūrisma nodaļa nodarbosies arī ar tūrisma sekmēšanu Krievijā Latvijas iedzīvotāju vidū. Centrā tiks ierīkota baleta un teātra izmēģinājumu zāle. Daļu no ēkas platības plānots izdomāt kafejnīcas, restorāna, bankas nodaļas un uzņēmumu ofisu ierīkošanai. Par godu Maskavas dienām "Maskavas namā" rīdziniekiem ir paredzēta plaša kultūras programma. Tā, maijā beigās centrā notiks mūsdienu Maskavas arhitektūras darbu izstāde, krievu dziedātājas Nadeždas Babkinas koncerts un Maskavā ražoto preču izstāde. Sakarā ar Maskavas valdības delegācijas vizīti Latvijā "Maskavas namā" notiks konference, kurā piedalīsies Maskavas un Latvijas uzņēmēji, kuri apspriedīs Latvijas un Krievijas ekonomiskās sadarbības jautājumus, pievēršot īpašu uzmanību tūrisma attīstībai starp abām valstīm. Kā uzsvēra Silovs, viens no ievērojamākajiem pasākumiem, kas notiks Maskavas dienu laikā, būs mākslas izstāde, kurā rīdzinieki varēs iepazīties ar Latvijas mākslinieku darbiem no Maskavas Tretjakova galerijas fondiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu