Iecava iztur divsimt žurnālistu uzlidojumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas skolu avīžu otro festivālu "SkAvFe '04" organizē Iecavas vidusskola. Pārstāvji no Latvijas 52 mācību iestādēm no 16. līdz 18. martam uzturas mūsu rajonā.

"Vēlu, lai jums izdodas publikācijās rast to īpašo piesitienu, kas katru rakstīto vārdu padara dzīvu," festivāla atklāšanā sacīja organizatoru grupas pārstāvis Raivis Perijs. Pasākuma rīkotājs, Iecavas vidusskolas skolēnu līdzpārvaldes vadītājs, 12. klases audzēknis Jānis Beķeris, stāsta, ka vēlējies dalībniekiem dot vairāk iespēju pašiem darboties. Tāpēc jau festivāla pirmajā dienā vakar, 16. martā, dalībniekus gaidīja nopietns darbs. Katrai komandai, kurā ir skolas avīzes redaktors, žurnālists, mākslinieks un pedagogs konsultants, bija jāiepazīst kāda Iecavas iestāde, uzņēmums un par to jāsagatavo neliela publikācija. Veidojot rakstu, viņiem bija iespēja strādāt ar datoriem, ko laipni atvēlēja Iecavas iestādes, interneta kafejnīcas. Šodien festivālā ir lekciju diena, kad jauniešu auditorijā uzstājas sabiedrībā pazīstamas personas: žurnālisti Kārlis Streips, Ilmārs Šlāpins, Arturs Vaiders, Dīvs Reiznieks. Skolotāji konsultanti strā dā laikraksta "Bauskas Dzīve" redakcijā, kur viņi iepa zīst avīzes tapšanas procesu. Tiek analizētas festivālā iesūtītās skolu avīzes, iepazītas labas idejas, meklēti problēmu risinājumi. Vakarā būs liela balle, kurai sagatavota interesanta kultūras programma. Savukārt rīt skolēniem tiks piedāvāta iespēja doties ekskursijās. Daugavpils rajona Špogu vidusskolas avīzes "Videnes Expresis" redaktore Viktorija Stadnika festivālā cer gūt pieredzi, kā arī ir gatava stāstīt par savu skolas avīzi, problēmām, veiksmēm. Izdevēji secinājuši, ka skolēniem avīzītē vislabāk patīk dzeltenās – baumu – lapiņas. Tajās publicētais dara interesantāku skolas dzīvi. "Videnes Expreša" tehniskais redaktors Valentīns Cirsis ar kolēģiem cer pārrunāt tehnisku problēmu risināšanu. Viņš stāsta, ka pašlaik skolas avīzes izdošana nenes peļņu. Cik nopelna, tik arī iztērē, taču ļoti nepieciešams pašiem savs skeneris, arī modernāks printeris. Otrajā Latvijas skolu avīžu festivālā pārstāvēti visi mūsu valsts novadi. No Bauskas rajona piedalās tikai divas mācību iestādes: Iecavas internātpamatskola un Bauskas 1. vidusskola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu