Jauniešu mode (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jēdziens ''jauniešu mode'' parādījās 20.gs otrajā pusē. Un šā stila iesācēja bija ''mini'' autore – Mērija Kointa, kura 60.gados pārvērta pasaules modi par meiteni – pusaudzi bītlenē, superīsos svārciņos, tumšās zeķbiksēs un zābakos bez papēža.

Pārvērtēt šā notikuma svarīgumu nebija iespējams – protestējošā jaunatne vēlējās lēkāt rokenrola ritmā, bet, lai to izdejotu, arī apģērbu vajadzēja īpašu. Šā laika modes etalons bija modele Tvīgija – jauna, slimīgi kārna, ar lielām acīm un īsu matu griezumu. Šis skaistuma etalons noturējās diezgan ilgi un arī vēl šodien ir diezgan daudz tā piekritēju. Piemēram, lielākā daļa populārās dizaineres Sonja Rakel modeļu ir jaunas, kārnas meitenes. Krāsošanās maniere, ka acis ir kā tītas miglā, iekritušas, radās tieši tajā laikā – 60.gados. 80.gados supermodele Klaudija Šīfere, Sindija Krauforde nospieda šo stilu otrajā plānā un par svarīgāku stila iezīmi kļuva īpaši sievišķīga figūra ar skaistām krūtīm, tievu vidukli un skaistiem gurniem. Šis sieviešu tēls modē ir līderis vēl aizvien, pievienojot vēl tikai klāt sportiskumu un kustīgumu. Dzīvesveids nosaka figūru, bet figūra nosaka modi. Turklāt, kā liecina statistika, mūsdienās jaunieši ir daudz pieaugušāki un augumā smagnējāki. Cilvēce vispār ir kļuvusi apaļīgāka un spēcīgi izaugusi. Tāpēc arī mode ir kļuvusi daudz demokrātiskāka un ne tik adresēta jaunatnei. Lai gan drīzāk var teikt, ka mūsdienās visa mode ir domāta jauniešiem. Jauniešu modes pamatā ir komforts. Dažādu fasonu bikses, žaketes, krekliņi, džemperi, šalles, jakas, somiņas – tas viss var būt gan košs, gan ne tik košs – jaunietis var izvēlēties sev vispiemērotāko krāsu un zīmējumu un vienalga izskatīsies stilīgi. Ja jums ir skaistas, slaidas kājas – tad minisvārciņi ir domāti tieši jums. Īsos svārciņos ar interesantu džemperi ar spilgtiem zīmējumiem jūs jutīsieties ērti un pārliecināti par sevi. Ziemas laikā gan vajadzētu uzvilkt siltās zeķbiskes un svārku audumam jābūt pietiekoši biezam, lai nesaltu pēcpuse (katrai meitenei jāzina, ka, skaidrot apkārt ar ''''pliku dupsi'''', var apsaldēt olnīcas, kā sekas var būt neauglība). Uz skolu, koledžu vai augstskolu ir jāiet, ģērbtai ērtās drēbēs. Atkarībā no jūsu rakstura un stila varat izvēlēties sportiskā stila novirzienu, kas nebūt nenozīmē, ka jums jāstaigā treniņtērpā. Sportiskā stila pamatelements ir ērti apavi (bez papēža, protams). Kājās jums var būt džinsi, auduma bikses, bet augšā – džemperis, krekliņš u.tml. Gari svārki ikvienu figūru padarīs vizuāli tievāku. Valkājiet garus svārkus ar šķēlumu kopā ar žaketi, blūzi vai džemperi apsieniet garu šalli – silti, ērti un modīgi. Dārgas zeltlietas jaunai meitenei var izskatīties smieklīgi. Toties jauniešiem ir liela bižutērijas izvēle – tur var atrast katrs kaut ko savai gaumei.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu