Rīgas dome benzīntanka būvi Baložkalna kāpā uzskata par likumīgu (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dome SIA "Trest Oil" degvielas uzpildes stacijas būvi Berģos uzskata par likumīgu, kaut gan tā dēļ gandrīz pilnībā izpostīta Baložkalna kāpa.

Rīgas mērs Gundars Bojārs atbildes vēstulē reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Ivaram Gateram norāda, ka būvniecība notikusi atbilstoši pašvaldības izsniegtajām atļaujām. Savukārt būvatļauja un tehniskie noteikumi izsniegti atbilstoši pilsētas attīstības plānam un detālajam plānojumam. "Ņemot vērā minētos faktus un apstākļus, uzskatu, ka būvprojekta akcepts, kā arī veiktie būvdarbi uzskatāmi par likumīgiem," pausts aģentūras BNS rīcībā esošajā vēstulē Gateram. Bojārs skaidro, ka būvprojektā bijis paredzēts norakt daļu kāpas un iebūvēt tajā benzīntanka operatora ēku. "Kāpu saturēs atbalsta siena, kas apšūta ar dolomītu. Gar dolomīta sienu paredzēts stādīt vīteņaugus, kā arī veidot citus stādījumus un labiekārtojuma darbus," klāstīja Bojārs. Savukārt Gaters trešdien vērsies pie vides ministra Raimonda Vējoņa ar aicinājumu apspriest iespējamo rīcību kāpas atjaunošanā, aģentūru BNS informēja pašvaldību ministrijas preses sekretārs Ansis Pūpols. Gaters norādījis, ka Rīgas domes struktūras nelikumīgās rīcības dēļ norakta puse Baložu kāpas un likumi šādās situācijās prasa izveidot komisiju videi nodarīto zaudējumu aprēķināšanai. Ministrs esot zaudējis cerības no domes ierēdņiem saņemt kādu konstruktīvu priekšlikumu, kas nāktu par labu iedzīvotājiem un kāpas atjaunošanai. Gaters jau ticies ar ģeologiem, kas snieguši konkrētus priekšlikumus kāpas atjaunošanai. "Rīgas domei atliks tikai apmaksāt rēķinu," sacījis ministrs. Rīgas būvvalde pērn izsniedza atļauju "Trest Oil" benzīna uzpildes stacijas projektam, taču šā gada janvārī, sākot būvniecību, tika nopostīta Baložkalna kāpa. 19. februārī pēc Gatera uzdevuma Valsts būvinspekcija atļauju anulēja. Savukārt Rīgas būvvalde šādu lēmumu apstrīd un uzskata, ka būvinspekcija nav iepazinusies ar projekta dokumentāciju, jo tajā teikts, ka paredzētajai DUS ir īslaicīgas lietošanas būves statuss un tādēļ to var atļaut celt bez sarkano līniju projekta.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu