«Noasā» var apskatīt «Iekaisumu»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Noasā» no 24. februāra līdz 21. martam apskatāma izstāde «Iekaisums». Latvijas Mākslas akadēmijas studentes Evijas Gruznas fotoprojektu veido trīs daļas:

– apmēram 15 minūšu ilga slaidu projekcija, kas satur gandrīz simts attēlu un ir izstādes kodols;

– starptelpā izvietotas lielformāta fotogrāfijas, domātas kā pāreja starp auksto, nemājīgo ārpasauli un projicējamo attēlu intimitāti, tās simboliski sagatavo skatītāju un veido izstādes konceptuālu kopsavilkumu;

– lai radītu personiskāku atmosfēru, vizuālo materiālu — foto izdrukas un slaidu projekcijas pavada īpaši izstādei rakstītas skaņas kompozīcijas (autors — 1000 mazas ausis).

«Fotogrāfiju sērija stāsta par manām attiecībām ar vistuvākajiem cilvēkiem, vispierastākajām vietām un lietām, kuras pazīstu bez domāšanas un, līdzīgi kā sevi — uztveru pašsaprotami. Attēli veido stāstu par nebeidzamu tuvošanos, mēģinājumu nevis paraudzīties no malas, atrast objektīvu patiesību, bet gan fiksēt pašas attiecības ar objektu un notikumu. Tā ir spēle, un šajā spēlē bildes veido pašas savu realitāti» (Evija Gruzna).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu