Ziemassvētku nedēļas gardumi Krējuma "Aperitīvā"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan nedēļas nogale vairāk gan atgādināja agru pavasari, tomēr, tomēr jūtam- svētki tuvojas, beidzot visur iedegtas egles, skan Ziemassvētku melodijas un arī cilvēki tādi svētku gaidās. ...Visu dienu esam rosījušies un domājuši par svētkiem, nu jums Labvkar! Saka raidījums Krējums...saldais un es, Agnese Vārpiņa. Šovakar aicinu jūs paviesoties kabarē, tiksimies ar piedzīvojumiem bagātāko Latvijas grupu un, protams, ēdīsim Ziemassvētku piparkūkas. Bet vispirms vairākas pagājušās nedēļas aktualitātes rubrikā "Aperitīvs".

Tirgus kā māksla

“Jarmarka” Mākslas akadēmijā – tās ir gleznas, gobelēni, stilīgas lampiņas, pašmāju dizaineru drēbītes un nezināmas funkcijas nieciņi, ko studenti un pasniedzēji tirgo savam un citu svētku priekam un cēlam mērķim – akadēmijas aula fresku un gleznojumu atjaunošanai. Tā Mākslas akadēmija atjauno “ulmaņlaiku” labdarības tirdziņa tradīciju. Šeit nav nopērkamas plaša patēriņa preces, tāpēc arī cenas mākslas darbiem atbilstošas. Taču par šo naudu jūs līdzi saņemat apziņu, ka tāds izstrādājums būs tikai jums vienīgajam. Turklāt sestdien - tirdziņa priekšpēdējā dienā, kad tur iegriezāmies mēs, andele ritēja pilnā sparā, kases aparāts šķindēja bez mitas. Tātad Mākslas akadēmijas aulam atjaunotas freskas būs!

Sasien mani, atsien mani...

Krievu modes maestro Valentīns Judaškins, paviesojies Londonā, Parīzē un Ņujorkā un nosvinējis 40-to dzimšanas dienu, par savas jaunās kolekcijas pirmo izrādīšanas vietu izvēlējies Rīgu. Turklāt tērpus demonstrēja divos dažādos interjeros – plašākai publikai Kongresu namā un sabiedrības krējumam – prezidenti, politiķus un vēstniekus ieskaitot – Melngalvju namā. Šoreiz Judaškina piedāvāto tērpu pamatelements bija viens no erotiskākajiem apģērba gabaliem – korsete ar visādām aukliņām, lentītēm un izgriezumiem stratēģiskās vietās. Lai gan uz dažu tērpu izgudrošanu meistars, šķiet, nebija sevišķi sasprindzis, tie, kas viņa darbus Rīgā novērtē regulāri, zināja teikt, ka šis ir Judaškina līdz šim labākā skate. Nez, vai kaut ko sev nolūkoja arī prezidente un citas sabiedrībā pazīstamas dāmas?

Kā fēnikss no pelniem

Beidzot burtiskā nozīmē no pelniem krāšņi mirdzoša ir pacēlies vēsturiskais Venēcijas opernams La Fenice (La Fenīče). Slavenā ēka bija slēgta astoņus gadus pēc ļaunprātīgas dedzināšanas mēģinājuma, cīniņiem ar būvuzņēmējiem un celtniecības kavēšanās. 1996.gadā La Fenice nodega līdz pamatiem, bet nu teātris atjaunots vecajā vietā un agrākajā izskatā. Venēcijas zeltā mirdzošā opernama otrās dzīves sākums bija pietiekams iemesls, lai dāmas izvilktu prožektoru gaismā savus mantotos vai īrētos briljantus, pērles un diadēmas. Krāšņi! Karstie “globusi”

“Aukstais kalns” ir kļuvis pavisam karsts, jo saņēmis visvairāk – 8 nominācijas cīņā par prestižo “Zelta Globusa” balvu. Pilsoņu kara mīlas drāma ar Nikolu Kidmenu un Džūdu Lovu galvenajās lomās par labākās filmas balvu sacentīseis ar “Gredzenu pavēlnieka” triloģijas pēdējo daļu, kā arī ar filmām “Master and Commander. Uz pasaules malu”, “Noslēpumu upe” un “Seabiscuit”. Holivudas ārzemju preses asociācija “Zelta Globusus” dalīs 25.janvārī un tie, kā zināms, tiek uzskatīti par gada galvenās komerckino balvas “Oskara” priekšvēstnešiem.

Nezinītis atkal uz Mēness?

Tūkstošiem cilvēku bija pulcējušies Ziemeļkarolīnas pilsētiņā Kitijhaukā, lai nosvinētu pirmā motorizētā lidojuma simtgadi. Lai gan pirmā lidojuma imitācija beidzās ar degunu dubļos, tas tomēr nespēja izjaukt svētku noskaņu, par ko gādāja arī Holivudas zvaigznes. Aktieris Džons Travolta ir viens no fanātiskākajiem lidotājiem zvaigžņu vidū. Viņš lidojumu svētkos paziņoja, ka ar abām rokām atbalsta prezidenta Buša lēmumu atjaunot lidojumus uz Mēnesi un labprāt pieteiktos par pirmo brīvprātīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu