Nedēļas gardumi Krējuma "Aperitīvā"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Es, Agnese Vārpiņa, un raidījums "Krējums...saldais" sakām jums labvakar 1.decembrī jau Ziemassvētku gaidās. Daudzviet darbu sākuši svētku tirdziņi ar smaržojošām piparkūkām un egļu zariem. Šis būs svētku laiks. Bet uz tiem svētkiem, kas svinēti pagājušajā nedēļā, vispirms atskatāmies "Aperitīvā".

Šedevrs par sviestmaizi

Rīgā ieradusies itāļu firma "Dondé & Partner", kas piedāvā iegādāties Vinsenta van Goga, Pola Gogēna, Kloda Monē, Pjēra Ogista Renuāra un citu mākslinieku slavenu šedevru kopijas. Piemēram, Leonardo da Vinči "Džokonda" nopērkama par 1800 eiro jeb 1188 latiem. Firmas dibinātājs Daniēls Erms Dondē savam biznesam pievērsies pirms 20 gadiem, kad noskaidrojies, ka tēva un vectēva rūpīgi krātajā mākslas darbu kolekcijā ir tikai viltojumi, kas pirkti kā oriģināli. Dondē sameklējis krāpniekus un izveidojis firmu, kura visā pasaulē legāli tirgo mākslas šedevru kopijas. Cik tālu uzticēties šiem vīriem un vai acīmredzama šedevra kopija ir labāka par latviešu mākslinieka oriģināldarbu par līdzīgu cenu, lai paliek uz pircēju sirdsapziņas. Runā, ka kāds pircējs visu Latvijā izstādīto kolekciju bijis gatavs pirkt uzreiz. Bet tālāk šie darbi ceļos uz Krieviju, kur šādiem izstrādājumiem esot liela piekrišana.

Sulīgā lasāmviela

Cilvēkiem, kuri interesējas par veselīgu dzīvesveidu, ir iznācis jauns žurnāls “Apelsīns”. Tas būšot aktīvs, veselīgs un stilīgs. Žurnāla dzimšanas dienas svinībās apelsīnu ne tikai lasīja, bet arī lietoja. Zināms, ka šā augļa sula lieliski uzlabo garastāvokli.

Dzimšanas diena ar asumiņu

Liepājas rokkafejnīca “Pablo” ne tikai rūpējas par tautas izklaidēšanu, bet reizēm sarīko svētkus arī pašiem māksliniekiem. Sestdien sešu gadu dzimšanas dienu svinēja grupa "Nasty Smile". Lai gan viņu radiohiti "Rebound" un "Free Yourself" liek vilkt paralēles ar "Linkin’ Park" un "Red Hot Cilli Peppers", jubileja noritēja īsti latviskā garā, gan ar dažiem pārdrošiem sveicējiem un ugunīgiem elementiem. Gaviļniekus un viesus priecēja arī “Dāmu pops” un "The Hobos".

Jaunie daudzsološie

Ceturtdien muzikālajā klubā “Spalvas pa gaisu” prezentēja grupas "Z-Scars" pirmo albumu “Starp tevi un mani”. Tajā gan radio topos esošas dziesmas, gan kompozīcijas no tik populārās dokumentālās filmas “Atrasts Amerikā”. “Starp tevi un mani” izdošanas svētkus svinēja ar kopīgām dziesmām un jautrām izsolēm. Nākamie svētki "Z-Scars" jau pavisam drīz - trīs gadu svinības februārī.

Uz visu banku!

Aktieris Bens Afleks savu pārmērīgo tieksmi pēc azartspēlēm beidzot ievirzījis cēlā gultnē. Holivudas zvaigzne piedalās “Slavenību pokera spēlē” – jaunā amerikāņu televīzijas realitātes šovā, kurā slavenības sacenšas par galveno balvu 250 000 dolāru, kurus savukārt tālāk ieskaitīs kādā labdarības fondā pēc mākslinieku pašu izvēles. Runā, ka azartspēles esot viens no iemesliem, kāpēc izjuka Afleka saldā mīla ar popdīvu Dženiferu Lopesu. Varbūt pēc šā cēlā soļa puisis drīkstēs atgriezties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu