ASV valdība izmaksājusi Monikas Levinski draudzenei 590 000 dolāru (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV valdība Aisardzības ministrijas personā bijušajai Monikas Levinski draudzenei izmaksājusi rekordlielu kompensāciju – 590 000 dolāru.

Atsaucoties uz Tripas advokātu, telekompānija Fox ziņo, ka Pentagons, kur pirms slavenā skandāla ar ASV prezidentu Bilu Klintonu strādāja Levinski draudzene, arīdzan apsolījis ar atpakaļejošu datumu paaugstināt viņu amatā un nodrošināt paaugstinātu pensiju. Linda Tripa, kura savulaik slepeni ierakstīja Monikas Levinski atzīšanos sakaros ar Bilu Klintonu un nodeva kaseti prokuroram, iesūdzējusi tiesā savu darba devēju – valdību un Pentagonu, apsūdzot tos morālo un materiālo zaudējumu nodarīšanā. Tripa apgalvo, ka ASV Aizsardzības ministrijas personāldaļa žurnālam New Yorker atklājusi datus par viņas privāto dzīvi. Žurnāls publicēja informāciju par to, ka skolas gados Tripa tikusi nogādāta policijā par zādzību. Pēc tam bijusī Levinski draudzene iesniedza prasību pret savu darba devēju, apelējot pie likuma, kurš aizliedz valsts iestādēm sniegt personiska rakstura informāciju par saviem darbiniekiem. Tripa apgalvo, ka, nododot viņu kompromitējošos materiālus masu saziņas līdzekļiem, valdība vēlējusies šādā veidā atriebties par viņas lomu skandālā ar Levinski. Pentagons nolēma vienoties ar Monikas Levinski bijušo draudzeni bez tiesas. Viņas abas strādāja Aizsardzības ministrijas preses dienestā līdz brīdim, kad Levisnki aizgāja strādāt par Baltā nama praktikanti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu