Klintone atklāj emocijas pēc Baltā nama seksa skandāla. (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkas senatore Hilarija Klintone memuāros, kuri tiks publicēti nākamnedēļ, atklāj, ka viņas vīra Bila Klintona atzīšanās dēkā ar Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku viņu "apstulbinājusi, saniknojusi un salauzusi viņas sirdi".

Atceroties savas izjūtas brīdī, kad toreizējais prezidents viņai paziņoja par savām attiecībām ar Levinsku, bijusī Savienoto Valstu pirmā lēdija raksta: "Es tik tikko spēju paelpot. Cīnoties ar elpas trūkumu, es sāku raudāt un kliegt: "Ko tur ar to gribi teikt? Kādēļ tu man meloji?" Es biju saniknota un ar katru mirkli manas dusmas pieņēmās spēkā. Viņš tikai stāvēja un atkārtoja: "Piedod. Man tik ļoti žēl. Es centos pasargāt tevi un Čelsiju". Grāmata "Living History" iznāks pirmdien, bet jau šobrīd tā ieņem otro vienu interneta grāmatnīcas "Amazon.com" bestselleru sarakstā. 55 gadus vecā Klintone raksta, ka līdz pat vīra atzīšanās brīdim viņa ticējusi, ka Baltā nama seksa skandāls ir safabricēts, un ka tas ir politisks uzbrukums Klintonam. "Kā sieva es gribēju apgriezt Bilam sprandu," viņa raksta. Kad, atklājoties patiesībai, Klintonu ģimene devās kopīgā atvaļinājumā, patiesībā vienīgais ģimenes loceklis, kurš piekritis būt kopā ar Bilu, esot bijis viņu suns Badijs. Senatore intervijā "ABC News" atzinusi, ka atklāsmes brīdī nav bijusi pārliecināta, vai vēlas saglabāt laulību. Lēmums nešķirties no Bila Klintona bijis viens no grūtākajiem lēmumiem viņas mūžā. 1998.gadā ASV Kongresa Pārstāvju palāta, kurā vairākums bija republikāņiem, nobalsoja par prezidenta impīčmentu, jo viņš bija melojis ar zvērestu apliecinātā liecībā, apgalvojot, ka viņam nav bijis seksuālu attiecību ar Levinsku. 1999.gada sākumā Senāts nobalsoja pret Klintona atstādināšanu un tādēļ viņš nezaudēja prezidenta amatu. Klintone par savu memuāru publicēšanu jau saņēmusi avansu astoņu miljonu ASV dolāru (4,48 miljoniem latu) apjomā. Apgāds "Simon and Schuster" izdod grāmatu memuāriem neierasti lielā pirmajā metienā - aptuveni miljons eksemplāros. Tikmēr ap memuāriem jau izcēlušies pirmie strīdi. Klintones advokāta Roberta Barneta birojs paziņojis, ka citādi no grāmatas, kas nonākuši presē, ir iegūti nelikumīgā ceļā. "Grāmatas izmantošanai līdz pirmdienai ir noteikts embargo. Citādi, kurus jūs lasāt, ir iegūti nelegālā ceļā," teikts paziņojumā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu