Kuldīgā laurus plūc Simona un Andrejs .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdienas vakarā pieredzes bagāta žūrija no septiņiem pretendentiem izraudzījās septītā konkursa Mis un Misters Kuldīga uzvarētājus: Simonu Gielu un Andreju Glazumu.

Šoreiz vienisprātis ar žūriju bija arī Kurzemnieka lasītāji un konkursa skatītāji: abi jaunieši ieguva Skatītāju simpātiju nosaukumu un konkursa galveno balvu – ceļojumu uz ūdensparku Polijā. Tituls Mis foto piešķirts Ingai Kuršinskai, Vicemis godā iecelta Evija Gorbante, bet Vicemisters – Krišjānis Brūders. Lai gan par pasākuma nepieciešamību šogad daudz diskutēts, nonākot līdz finālam Kuldīgas kultūras namā, šaubu mākto kļuva aizvien mazāk. Iepriekšējā konkursa uzvarētājs Mārtiņš Peterlēvics atzina, ka sen bijis laiks jaunam konkursam. Viņš nosaukumu Misters Kuldīga nesis kopš 1999. gada. Iepriekšējā skaistuma karaliene Līga Lācenberga teica, ka sēdēt starp skatītājiem nav slikti, bet būt uz skatuves – patīkamāk. Tāda pati atziņa izskanēja no vairākiem bijušajiem Mis un Misteriem. Viņuprāt, konkurss jauniešiem ir milzīga uzdrīkstēšanās un sevis pierādīšanas skola. Aģentūras Mis Latvija direktore Inta Fogele atgādināja, ka pirmais skaistumkonkurss pasaulē noticis 1855. gadā, bet Latvijā – pirms 15 gadiem, uzteica Kuldīgas uzņēmīgos ļaudis, kuri pēc pārtraukuma tomēr sasparojušies. Kuldīgas domes sociālo lietu departamenta direktore Nellija Kleinberga pastāstīja, ka nākamgad konkurss būs, vienīgi rīkošana no sākta gala būs nodota kultūras namam. Jau šogad tas pierādījis, ka veiksmīgi tiek galā gan ar jauniešu sagatavošanu, gan priekšnesumiem, gan viesu uzņemšanu. Pārtraukumus starp konkursantu uznācieniem peldkostīmos, lietišķajos tērpos un vakartērpos ļoti veiksmīgi aizpildīja Rīgas deju grupa Ekselents, vēršot finālu vēl krāšņāku. 2. februārī Simona un Andrejs piedalīsies konkursa Mis un Misters Latvija 2003 pusfinālā Rīgā, Vernisāžā. Ja mūsējiem veiksies, būs jāgatavojas finālam, kas maijā notiks Taizemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu