Prezidente neplāno tikties ar Lužkovu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga iepriekš pauda gatavību tikties ar Maskavas mēru Juriju Lužkovu viņa sākotnēji plānotās vizītes Rīgā ietvaros septembra beigās, novembrī prezidentei ir ļoti saspringts darba grafiks, tādēļ tikšanās ar Lužkovu nav plānota.

Prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga informēja, ka Vīķe-Freiberga ir saņēmusi mutisku Rīgas domes priekšlikumu tikties ar Lužkovu, kura vienreiz atliktā vizīte Latvijā plānota 8. un 9.novembrī, tomēr viņas saspringtā darba grafika dēļ šāda tikšanās pagaidām nav plānota. Savukārt Ministru prezidentam Andrim Bērziņam Rīgas dome nav piedāvājusi tikties ar Maskavas mēru, BNS pavēstīja preses sekretārs Arnis Lapiņš. Tikšanās iespēju premjers ir gatavs apsvērt pēc Rīgas domes piedāvājuma saņemšanas. Ņemot vērā 8.Saeimas vēlēšanās uzvarējušās partijas "Jaunais laiks" līdera apņemšanos pēc iespējas ātrāk izveidot jaunu valdību, Lapiņš pieļāva, ka ar Lužkovu tiksies jaunās valdības vadītājs. BNS jau ziņoja, ka 10.oktobrī Maskavas mēram izsniegta Latvijas vīza, lai viņš varētu ierasties vizītē Rīgā 8. un 9.novembrī. Kopā ar Lužkovu Rīgu apmeklēs Maskavas valdības oficiāla delegācija 26 cilvēku sastāvā, kā arī uzņēmēji un žurnālisti no Krievijas galvaspilsētas. Plānotā vizītes programma neatšķirsies no vienreiz jau atliktās vizītes programmas - Lužkovs interesējas par Rīgas un Maskavas ekonomisko sadarbību un vēlas tikties ne tikai ar Rīgas domes pārstāvjiem, bet arī ar Latvijas uzņēmējiem. Jau vēstīts, ka trīs dienas pirms septembra beigās plānotās vizītes datuma Lužkovs tomēr nolēma neapmeklēt Latviju. Rīgas un Maskavas pārstāvji vienojās vizīti atlikt uz mēnesi, jo "pašreizējā priekšvēlēšanu situācijā vizīti varētu izmantot politisku konkurentu nepamatotām spekulācijām". Gatavību tikties ar Maskavas mēru bija izteikusi gan Valsts prezidente, gan premjers. Lužkova vizīte bija plānota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu