IeM valsts sekretārs "pasūta" valsts augstākās amatpersonas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Andris Bērziņš trešdien uzdevis Iekšlietu ministrijas valsts sekretāram Andrim Starim ierosināt dienesta izmeklēšanu par skrejlapu krimināllietas materiālu nonākšanu bijušā iekšlietu ministra rīcībā.

Par to informēja premjera preses sekretārs Arnis Lapiņš. Premjers uzdevis noskaidrot, kā privātpersonas - šajā gadījumā bijušais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš - var iegūt un publiskot oficiālus izmeklēšanas materiālus. Bērziņš esot ieguvis apliecinājumu tam, ka lēmums par Segliņa atbrīvošanu no iekšlietu ministra amata ir bijis pareizs, jo bijušais ministrs mēģinājis izmantot atsevišķus policijas darbiniekus "kā instrumentu politisku mērķu sasniegšanai", norādīja Lapiņš. Bērziņš ar Stari arī pārrunājuši skrejlapu skandālu un iespējas aktivizēt policijas rīcību lietas izmeklēšanā. Premjers arī uzdevis iekšlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim izdarīt visu iespējamo, lai objektīvi un ātri izmeklētu šo lietu un noskaidrotu vainīgos. Pēc tikšanās Staris kategoriski noliedza, ka būtu informējis par to, ka bijušais iekšlietu ministrs Segliņš mēģinājis izmantot atsevišķus policijas darbiniekus "kā instrumentu politisku mērķu sasniegšanai". "Es turpmāk kategoriski atsakos runāt ar visādiem premjeriem, ministriem, ministru vietu izpildītājiem un tamlīdzīgiem... [seko necenzēts vārds]," paziņoja Staris, piebilstot, ka tas attiecas arī uz žurnālistiem. Staris solīja, ka tuvākajā laikā izplatīs paziņojumu, kurā izteiksies "par visu, kas notiek šajā valstī". Staris paziņoja, ka viņu "ir nokaitinājuši visi šie rīkojumi" un, ja viņš vēršot muti vaļā, tas līdzināšoties atombumbas sprādzienam. "Es nesaku, ka ir runa par lielām nelikumībām, taču skandālu, ja es atvēršu muti, netrūks," paziņoja Staris. Jau ziņojām, ka pēc LC un TP skrejlapu skandāla premjers pirmdien pieprasīja iekšlietu ministra Mareka Segliņa demisiju, jo, viņaprāt, ministrs izmantojis savas pilnvaras, lai grautu LC prestižu. Līdz jaunās valdības izveidošanai iekšlietu ministra pienākumus pilda aizsardzības ministrs Kristovskis. Savukārt Segliņš otrdien žurnālistiem izplatīja kriminālpolicijas priekšnieka Valda Pumpura parakstītu izziņu par skrejlapu krimināllietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu