Dienvidslāvijas kreisie protestē pret Miloševiča tiesāšanu .

LETA/RIA NOVOSTI
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gāztā un kara noziegumos apsūdzētā Dienvidslāvijas prezidenta Slobodana Miloševiča prāvai, kas otrdien sākās ANO Starptautiskajā kara tribunālā Hāgā, vērīgi seko gan bijušās, gan tagadējās Dienvidslāvijas mediji un sabiedrība, īpaši kreisās aprindas.

Par to liecina jau tas vien, ka Dienvidslāvijas parlamenta apakšpalātas spīkeram Dragoļubam Mičunovičam nācās atcelt rīta sēdi pēc Serbijas sociālistiskās partijas, Dienvidslāvijas kreiso un Serbijas Radikālās partijas deputātu lūguma, lai viņi varētu sekot tribunāla sēdes tiešraidei. Kā ziņo Krievijas aģentūra "RIA Novosti", tiešā translācijā prāvu pārraida visi lielākie valsts un privātie televīzijas kanāli tiklab Dienvidslāvijā, kā Horvātijā un Bosnijā. Miloševiča vadītās Serbijas Sociālistiskās partijas biedri un atbalstītāji un arī visas Dienvidslāvijas kreisie izteikuši protestu pret pašu tiesāšanas faktu. Viņi apgalvo, ka tāda prāva esot vērsta pret "visu tautu un valsti", kam varot tikt izvirzīta apsūdzība genocīdā. Sociālisti izteikušies, ka visas tribunāla izvirzītās apsūdzības esot nepamatotas un to pierādot arī pirmā tiesas sēde. Kāds šīs partijas biedrs jau paziņojis žurnālistiem Hāgā, ka apsūdzības puse pūloties "pierādīt nepierādāmo". Lielu uzmanību prāvai velta arī Dienvidslāvijas prese, kas savās ziņās tomēr ietur neitrālu toni, publicējot informatīvas un aprakstošas dabas materiālus, stāstot galvenokārt par tiesas un apsūdzētā gatavību prāvai, izturēšanos, noskaņojumu, žurnālistu klātbūtni tiesas zālē, bet necenšoties sniegt nekādus prāvas vai paša tribunāla vērtējumus vai komentārus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu